Recykluj vzpomínku – podnikatelský plán vedlejší podnikatelské činnosti neziskové organizace Kolobeh života

Název práce: Recykluj spomienku- podnikateľský plán vedľajšej podnikateľskej činnosti neziskovej organizácie Kolobeh života
Autor(ka) práce: Pitková, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Müllerová, Jana
Oponenti práce: Svobodová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca vypracováva a vyhodnocuje podnikateľský plán Recykluj spomienku ako podnikateľskej činnosti občianskeho združenia Kolobeh života. Náplňou činnosti je pretvorenie oblečenia zosnulého na spomienkový predmet. Z formálneho hľadiska sa diplomová práca delí na tri časti. Prvá teoretická časť ponúka náhľad do histórie, rozdelenia a financovania neziskových organizácií na Slovensku a ukazuje návod na vytvorenie podnikateľského plánu. V druhej metodologickej časti je popísaný kvalitatívny výskum a jeho priebeh pre túto prácu. Praktickou časťou je vypracovanie konkrétneho podnikateľského plánu. Cieľom nie je len samotné vypracovanie plánu, ale najmä jeho vyhodnotenie z hľadiska realizovateľnosti a udržateľnosti činnosti.
Klíčová slova: samofinancovanie; spomienkový predmet; nezisková organizácia; podnikateľský plán
Název práce: Recycle a Memory – Business Plan for a Side Business of a Non-profit Organization Kolobeh života
Autor(ka) práce: Pitková, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Müllerová, Jana
Oponenti práce: Svobodová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The master’s thesis designs and evaluates a business plan for Recycle a Memory as a business activity of a civic association Kolobeh života. The mission of the activity is to transform the clothes of a deceased person into a memorial object. The master’s thesis is divided into three parts. The first theoretical part provides an insight into the history, division, and financing of non-profit organizations in Slovakia and shows how to create a business plan. The second methodological part describes qualitative research and its process for this thesis. The practical part develops business plan for Recycle a Memory. The aim is not only to draw up the plan itself, but specially to evaluate it in terms of feasibility and sustainability.
Klíčová slova: non-profit organization; self-financing; business plan; memorial object
Název práce: Recykluj vzpomínku – podnikatelský plán vedlejší podnikatelské činnosti neziskové organizace Kolobeh života
Autor(ka) práce: Pitková, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Müllerová, Jana
Oponenti práce: Svobodová, Ivana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce vypracovává a vyhodnocuje podnikatelský plán Recykluj vzpomínku jako podnikatelské činnosti občanského sdruženi Kolobeh života. Náplní činnosti je přetvoření oblečení zesnulého na vzpomínkový předmět. Z formálního hlediska se diplomová práce dělí na tři časti. První teoretická část nabízí náhled do historie, rozdělení a financování neziskových organizací na Slovensku a ukazuje návod na vytvoření podnikatelského plánu. V druhé metodologické časti je popsaný kvalitativní výzkum a jeho průběh pro tuto práci. Praktickou částí je vypracování konkrétního podnikatelského plánu. Cílem není jenom samotné vypracování plánu, ale především jeho vyhodnocení z hlediska realizovatelnosti a udržitelnosti činnosti.
Klíčová slova: vzpomínkový předmět; nezisková organizace; samofinancování; podnikatelský plán

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 11. 2017
Datum podání práce: 16. 5. 2018
Datum obhajoby: 12. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64069/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: