Analýza managementu vybraného ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur

Název práce: Analýza managementu vybraného ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur
Autor(ka) práce: Šefara, Ivan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Schönfeld, Jaroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá analýzou managementu ubytovacího a stravovacího zařízení Hotel a Café Merkur. Hlavním cílem je zhodnotit stávající situaci hotelu a Café Merkur, pomocí vybraných analýz. Následně zhodnotit současný stav, zjistit nedostatky a navrhnout doporučení na zlepšení procesů. Teoretická část práce zkoumá vývoj hotelnictví od středověku až do současnosti, popisuje různé druhy organizačních struktur, jednotlivé hotelové úseky a situační analýzu. Praktická část se věnuje představení hotelu a café Merkur, jeho organizační struktuře, hotelovým úsekům a provedení strategické analýzy. Vnější prostředí zkoumá PESTEL analýza a mikroprostředí Porterův model pěti sil. Výsledky z těchto analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze, z které jsou zvoleny vhodné strategie. Následně jsou navržena doporučení pro zlepšení procesů v hotelu Merkur, která vychází z předchozích analýz a fungování hotelových úseků.
Klíčová slova: Hotel; revenue management; yield management; ubytování; analýza; stravování; organizační struktura
Název práce: Business analysis of selected accommodation and catering facilities Hotel and Café Merkur
Autor(ka) práce: Šefara, Ivan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Schönfeld, Jaroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this Master‘ s Thesis is business analysis of accommodation and catering facilities Hotel and Café Merkur. The main objective is to eveluate the current situation of the hotel and Café Merkur, using selected analyzes. Afterwards to evaluate current state, identify lacks and propose potentials to improvement of processes. Theoretical parts investigates development of hotel industry since Middle Ages till present, describes various organization structures, individual hotel sections and situation analyze. Aim of practical part is introduction of Hotel a Café Merkur, its organization structure, individual sections and performing strategic analyze. External environment is investigated by PESTEL analyze and internal environment by Porter's five forces analysis. Result of these analyzes are summarized in SWOT analyze, based on it are chosen suitable strategies. Then are proposed recommendations for improvement of processes of hotel Merkur, that are based on previous analyzes and function of hotel sections.
Klíčová slova: accommodation; catering; organization structure; Hotel; revenue management; analysis; yield management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 3. 2016
Datum podání práce: 12. 12. 2018
Datum obhajoby: 30. 1. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/57097/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: