„Sport for Development“ v zemích V4

Název práce: Sport for Development v krajinách V4
Autor(ka) práce: Šefránek, Jakub
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Pavel
Oponenti práce: Tripes, Stanislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V mojej práci sa budem venovať problematike témy Sport for Development v krajinách Vyšehradskej štvorky. Hlavným cieľom mojej práce je zistiť, či sa v týchto krajinách organizujú na národnej úrovni akcie s ohľadom na trvale udrža-teľný rozvoj spoločnosti dosiahnutý prostredníctvom športu. Taktiež budem zisťo-vať aktivitu študentov na univerzitách v týchto krajinách a konkrétne sa zameriam na to, či sa akcie podobného charakteru uskutočňujú aj na vysokoškolskej úrovni. Analýzu výskumu prevediem prostredníctvom niekoľkých výskumných metód, medzi ktoré patrí desk research, hĺbkové individuálne rozhovory s organizátormi jednotlivých akcií a dotazníkom, ktorý je zameraný na zistenie postoja študentov s ohľadom na spomínanú problematiku. Záverom urobím syntézu, zhrnutie hlav-ných zistení a moje odporúčania a víziu do budúcna.
Klíčová slova: Sport for Development; rozvoj spoločnosti; charitatívne akcie
Název práce: „Sport for Development“ v zemích V4
Autor(ka) práce: Šefránek, Jakub
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Pavel
Oponenti práce: Tripes, Stanislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V mé práci se budu věnovat problematice témata Sport for Development v zemích Visegrádské čtyřky. Hlavním cílem mé práce je zjistit, zda se v těchto zemích organizují na národní úrovni akce s ohledem na trvale udržetelný rozvoj společnosti dosaženo prostřednictvím sportu. Také budu zjistovat aktivitu studentů na univerzitách v těchto zemích a konkrétně se zaměřím na to, zda se akce podobného charakteru uskutečňují i na vysokoškolské úrovni. Analýzu výzkumu převedu prostřednictvím několika výzkumných metod, mezi které patří desk research, hloubkové individuální rozhovory s organizátory jednotlivých akcí a dotazníkem, který je zaměřen na zjištění postoje studentů s ohledem na zmíněnou problematiku. Závěrem udělám syntézu, shrnutí hlav-ních zjištění a moje doporučení a vizi do budoucna.
Klíčová slova: Rozvoj společnosti; Charitativní akce; Sport for Development
Název práce: „Sport for Development“ in V4 Countries
Autor(ka) práce: Šefránek, Jakub
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Král, Pavel
Oponenti práce: Tripes, Stanislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
In my work I will address the topic of Sport for Development in the Vyšehrad Region. The main objective of my work is to find out whether national actions are organized in these countries with a view to the sustainable development of society achieved through sport. I will also study the activity of students at universities in these countries and specifically focus on whether actions of a similar nature are also carried out at the university level. I will analyze the research through a number of research methods, including desk research, in-depth individual interviews with organizers of individual events, and a questionnaire aimed at identifying students' attitude with regard to the aforementioned issues. In conclusion, I will make a synthesis, a summary of the main findings and my recommendations and a vision for the future.
Klíčová slova: Sport for Development; Development of society; Charitable events

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra společenských věd

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 10. 2017
Datum podání práce: 18. 12. 2018
Datum obhajoby: 24. 1. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/63606/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: