Možnosti zlepšení postupu práce personálně-poradenské agentury

Název práce: Možnosti zlepšenia postupu práce personálno-poradenskej agentúry
Autor(ka) práce: Mócik, Tibor
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Topolová, Ivana
Oponenti práce: Kubálková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je poskytnúť pohľad na personálno-poradenské agentúry pôsobiace na českom trhu a analyzovať organizáciu a postupy ich práce. Zvolil som si dve rôzne personálne agentúry pôsobiace v ČR, jednu s medzinárodnou pôsobnosťou a druhú menšiu, lokálnu, pôsobiacu primárne na českom pracovnom trhu. V oboch prípadoch som sledoval a porovnával metodiku práce, trendy a rozdiely v závislosti od veľkosti spoločnosti. V druhej časti som sa zameral na interpretáciu dát a vytvoril som odporúčania pre obe agentúry. Hlavnou myšlienkou práce je predpoklad, že obe organizácie sa môžu navzájom od seba učiť a zefektívniť tak nielen procesy vyhľadávania kandidátov, ale aj komunikáciu a vzťahy v rámci vlastných organizačných štruktúr. Výsledkom by tak bolo prepojenie dvoch rozdielnych prístupov a vytvorenie jedného, univerzálnejšieho, ktorý by jednotlivé prvky prepojil do efektívnejšieho systému.
Klíčová slova: personalistika; personálna; agentúra
Název práce: Možnosti zlepšení postupu práce personálně-poradenské agentury
Autor(ka) práce: Mócik, Tibor
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Topolová, Ivana
Oponenti práce: Kubálková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je poskytnout pohled na personálně-poradenské agentury působící na českém trhu a analyzovat organizaci a postupy její práce. Zvolil jsem si dvě různé personální agentury. které působí v ČR, jednu s Mezinárodní působností a druhou menší, lokální, působící primárně na českém pracovním trhu. V obou případech jsem sledoval a porovnával metodiku práce, trendy a rozdíly v závislosti od velikosti společnosti. V druhé části jsem se zaměřil na interpretaci dat a vytvořil doporučení pro obě agentury. Hlavní myšlenkou práce je předpoklad, že obě organizace se můžou navzájem od sebe učit a zefektivnit tak nejen procesy vyhledávání kandidátů, ale I komunikaci a vztahy v rámci vlastních organizačních struktur. Výsledkem by tak bylo propojení dvou rozdílných přístupů a vytvoření jednoho, univerzálnějšího, který by jednotlivé prvky propojil do efektivnějšího systému.
Klíčová slova: personalistika; personální; agentura
Název práce: Options for improving work procedures of personnel agency
Autor(ka) práce: Mócik, Tibor
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Topolová, Ivana
Oponenti práce: Kubálková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of this bachelor thesis is to offer overview of personnel agencies operating on the Czech market and analyze their work procedures. I chose two different personnel agencies from Czech Republic, one of them with multinational presence, and the other one smaller, local, operating primarily on the Czech market. In both cases I analyzed and compared their work methodology, trends and differences based on the size of the company.In second part I focused on the interpretation of the collected data and created recommendations for both personnel agencies. The main idea of the bachelor thesis is the assumption that both agencies can learn from each other and make not only the headhunting process more efficient, but also improve their internal communication and relationships within their own organizational structures. The goal would be interconnecting of two different work approaches into more universal one, resulting into creating more efficient system.
Klíčová slova: agency; human resources; personnel

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 9. 2017
Datum podání práce: 9. 4. 2019
Datum obhajoby: 29. 5. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/62992/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: