Návrh marketingové strategie vybraného produktu

Název práce: Návrh marketingové strategie vybraného produktu
Autor(ka) práce: Dryáková, Kristýna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií vybraného produktu. Cílem práce je vyhodnotit současnou marketingovou strategii společnosti Digital Resources a.s. a jejího produktu M-Files a následně navrhnout možná zlepšení pro budoucí marketingovou strategii. Teoretická část je zaměřena na teorii marketingu a marketingové strategie obecně, konkrétně definuje základní pojmy, jako je situační analýza, marketingové cíle, strategie ve vztahu k zákazníkům s konkurenci, marketingový mix, rozpočet, akční plán a jeho implementace. Praktická část je věnována nejprve specifikům B2B marketingu a trhu podnikových informačních systémů, zejména ECM trhu. Druhá část se zabývá marketingovou strategií produktu M-Files a marketingovým mixem. Obsahuje vlastní výzkum na trhu podnikových informačních systémů, situační analýzu, z nich se odvíjející SWOT analýzu a závěrečná doporučení pro vylepšení marketingové strategie v budoucnu.
Klíčová slova: marketingová strategie; situační analýza; SWOT analýza; B2B marketing; podnikové informační systémy; ECM
Název práce: Proposal of marketing strategy of a chosen product
Autor(ka) práce: Dryáková, Kristýna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the marketing strategy of a chosen product. The aim of the thesis is to evaluate the current marketing strategy of the company Digital Resources a its product M-Files and subsequently, to suggest the possible improvements for the future. The theoretical part is focused on the theory of marketing and marketing strategy itself, namely situational analysis, marketing objectives, customers and competitive strategy, marketing mix, budget, action plan and its implementation. The practical part deals with specifics of B2B marketing and business information systems market, especially ECM market, at first. The second part focuses on the marketing strategy of the product M-Files and marketing mix. It contains the research on the business information systems market, situational analysis, SWOT analysis and final recommendations for improving the marketing strategy in the future.
Klíčová slova: situational analysis; SWOT analysis; B2B marketing; marketing strategy; business information systems; ECM

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 11. 2017
Datum podání práce: 25. 4. 2019
Datum obhajoby: 28. 5. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64461/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: