Jednotné evropské nebe a jeho vývoj s ohledem na Brexit

Název práce: Jednotné európske nebo a jeho vývoj s ohľadom na Brexit
Autor(ka) práce: Fabianová, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bič, Josef
Oponenti práce: Němcová, Ingeborg
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Letecká doprava má v súčasnosti veľký význam, ktorý neustále narastá. Európska integrácia je otvorená tomuto rozvoju a snaží sa lietanie v priestore Európskej únie zjednodušovať prostredníctvom projektu jednotného európskeho neba. Ako aj v iných odvetviach, aj v leteckej doprave sa stretávame s vplyvom politických aspektov, ktoré nie sú vždy pozitívne. V súčasnosti Európska únia čelí situácii, s ktorou sa v svojej doterajšej histórii ešte nestretla. Veľká Británia sa rozhodla vystúpiť z EÚ, a teda aj z jednotného európskeho neba. Cieľom práce je objasniť možné scenáre Brexitu a ich dopady na fungovanie leteckej dopravy v Európskej únii. Ktorý z možných scenárov by bol pre európske letectvo najideálnejší a ktorý naopak môže mať fatálne dopady na leteckú dopravu v Európe?
Klíčová slova: jednotné európske nebo; Európska únia; Brexit; letecká doprava
Název práce: The Single European Sky and its Development regarding to Brexit
Autor(ka) práce: Fabianová, Ivana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Bič, Josef
Oponenti práce: Němcová, Ingeborg
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The air transport has a great importance currently and it is constantly growing. European integration is open to this development and is trying to simplify flying in the airspace of the European Union through the Single European Sky project. As in other sectors, there is an impact of political aspects on air transport, which is not always positive. Nowadays, the European Union is facing a situation that it has not yet encountered in its history. The UK has decided to leave the EU, and so the Single European Sky. The aim of the thesis is to clarify possible Brexit scenarios and their impact on the functioning of air transport in the European Union. Which of the possible scenarios would be the most ideal for European aviation and which may have fatal impacts on air transport in Europe?
Klíčová slova: the European Union; aviation; Single European Sky; Brexit
Název práce: Jednotné evropské nebe a jeho vývoj s ohledem na Brexit
Autor(ka) práce: Fabianová, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bič, Josef
Oponenti práce: Němcová, Ingeborg
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Letecká doprava má v současnosti velký význam, který neustále narůstá. Evropská integrace je otevřena tomuto rozvoji a snaží se létání v prostoru Evropské unie zjednodušovat prostřednictvím projektu jednotného evropského nebe. Jako i v jiných odvětvích, i v letecké dopravě se setkáváme s vlivem politických aspektů, které nejsou vždy pozitivní. V současnosti Evropská unie čelí situaci, se kterou se ve své dosavadní historii ještě nesetkala. Velká Británie se rozhodla vystoupit z EU, a tedy i z jednotného evropského nebe. Cílem práce je objasnit možné scénáře Brexitu a jejich dopady na fungování letecké dopravy v Evropské unii. Který z možných scénářů by byl pro evropské letectví nejideálnější a který naopak může mít fatální dopady na leteckou dopravu v Evropě?
Klíčová slova: letecká doprava; Brexit; Evropská unie; jednotné evropské nebe

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Evropská integrace
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních ekonomických vztahů

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 2. 2019
Datum podání práce: 26. 4. 2019
Datum obhajoby: 3. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/66547/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: