Analýza nástrojů pro podporu plánování projektů v start-up společnostech

Název práce: Analýza nástrojov pre podporu plánovania projektov v start-up spoločnostiach
Autor(ka) práce: Štefániková, Victoria
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá analýzou nástrojov pre podporu plánovania projektov v start-up spoločnostiach.Cieľom teoretickej časti práce je priblížiť problematiku plánovania projektov v spoločnosti, jej nevyhnutnosť a analýzu štandardov a potrebnej certifikácie. Dôraz je taktiež kladený na prepojenie zmienenej tematiky a začínajúcich, tzv. start-up spoločností.Praktická časť je rozdelená do troch častí. Cieľom prvej časti je analýza voľne dostupných a komerčných nástrojov pre podporu plánovania projektov pre začínajúce start-up spoločnosti.Druhá časť praktickej časti je venovaná dotazníkovému šetreniu, ktorý sa zameriava na zistenie obľúbenosti nástrojov využívajúcich v existujúcich startup spoločnostiach.Tretia časť praktickej časti je prípadová štúdia, ktorej cieľom je výber najvhodnejšieho nástroja pre podporu plánovania projektov v existujúcej startup spoločnosti na základe stanovených parametrov a požiadaviek.Diplomová práca slúži ako vodítko pre spoločnosti zvažujúce využitie služby nástroja pre projektové plánovanie. Podrobná subjektívna analýza nástrojov doplená o výsledky prieskumu môže napomôcť začínajúcemu podnikateľskému subjektu vybrať si správne riešenie pre pokrytie potrieb projektového manažmentu.
Klíčová slova: riadenie; projekt; plánovanie; nástroj
Název práce: Analysis of tools for support to project planning in start-up companies
Autor(ka) práce: Štefániková, Victoria
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with the analysis of tools to support project planning in start-up companies.The goal of the theoretical part is to approach and define the problematics of project planning in the company, its necessity and the analysis of standards and the inevitable certification. Emphasis is also placed on linking the above-mentioned subject with the start-up companies.The practical part is divided into three parts. The aim of the first part is to analyze free and commercial tools to support project planning for start-up companies.The second part of the practical part is devoted to the questionnaire survey, which focuses on the popularity of tools used in existing startup companies.The third part of the practical part is a case study, the aim of which is to select the most suitable tool to support project planning in an existing startup company based on the set parameters and requirements.The thesis serves as a guide for companies considering the use of the project planning tool service. A detailed subjective analysis of the instruments, coupled with the results of the survey, can help a start-up business choose the right solution to meet project management needs.
Klíčová slova: project; planning; management; tool
Název práce: Analýza nástrojů pro podporu plánování projektů v start-up společnostech
Autor(ka) práce: Štefániková, Victoria
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Böhmová, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
1238/5000Diplomová práce se zabývá analýzou nástrojů pro podporu plánování projektů v start-up společnostech.Cílem teoretické části práce je přiblížit problematiku plánování projektů ve společnosti, její nezbytnost a analýzu standardů a potřebné certifikace. Důraz je také kladen na propojení zmíněné tématiky a začínající, tzv. start-up společností.Praktická část je rozdělena do tří částí. Cílem první části je analýza volně dostupných a komerčních nástrojů pro podporu plánování projektů pro začínající start-up společnosti.Druhá část praktické části je věnována dotazníkovému šetření, který se zaměřuje na zjištění oblíbenosti nástrojů využívajících ve stávajících startup společnostech.Třetí část praktické části je případová studie, jejímž cílem je výběr nejvhodnějšího nástroje pro podporu plánování projektů v existující startup společnosti na základě stanovených parametrů a požadavků.Diplomová práce slouží jako vodítko pro společnosti svažující využití služby nástroje projektové plánování. Podrobná subjektivní analýza nástrojů doplená o výsledky průzkumu může napomoci začínajícímu podniku vybrat si správné řešení pro pokrytí potřeb projektového managementu.
Klíčová slova: nástroj; projekt; plánování; řízení

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 12. 2018
Datum podání práce: 27. 4. 2019
Datum obhajoby: 4. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68187/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: