UAM testing manuál pro širší veřejnost

Název práce: UAM testing manuál pre širšiu verejnosť
Autor(ka) práce: Ondovik, Patrik
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Zbořil, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. Prvá časť je teoretická. V tejto časti sa diplomová práca zaoberá využitím IT auditu a jeho prepojením s „klasickým“ auditom. Objasnili sa niektoré základné pojmy, ktoré súvisia s auditom, IT auditom a niektorými súvislosťami medzi nimi. Následne tato práca rozoberá prepojenie medzi IT Audit s klasickým auditom. Priblížila nám metodiku auditu a popísala trendy. Taktiež sa v tejto diplomovej práci nezabudlo ani na teóriu metódy autentizácie a vecí súvisiacich s touto metódou.V praktickej časti je opis a analýza typických účtov na databázovej vrstve, po ktorých nasleduje definovanie rizík, ktoré sú s nimi spojené. Vytvoril sa návrh na to, ako by mal vyzerať čo najlepší zoznam ľudských zdrojov (HR Employee List), ktorý obsahuje čo najlepší pomer informácii potrebných k tomu, aby sa s ním v priebehu User account kontroly dalo čo najlepšie pracovať. Názorne sa priblížilo postupné prečisťovanie dát potrebných k ich využitiu pre User account management kontrolu. Postupne sa vytvoril prehľad najčastejších chýb pri vytváraní užívateľských účtov. Detailne sa analyzovali a priblížili dôležité body User account management kontroly. V neposlednom rade sa všetko zoskupilo do jedného celku pre vytvorenie uceleného User account management manuálu pre širšiu verejnosť.
Klíčová slova: Audit informačných systémov; User account management; IT kontrola
Název práce: UAM testing manuál pro širší veřejnost
Autor(ka) práce: Ondovik, Patrik
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Zbořil, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je teoretická. V této části se diplomová práce zabývá využitím IT auditu a jeho propojením s "klasickým" auditem. Objasnily se některé základní pojmy, které souvisejí s auditem, IT auditem a některými souvislostmi mezi nimi. Následně tato práce rozebírá propojení mezi IT Audit s klasickým auditem. Přiblížila nám metodiku auditu a popsala trendy. Také se v této diplomové práci nezapomnělo ani na teorii metody autentizace a věcí souvisejících s touto metodou.V praktické části je popis a analýza typických účtů na databázové vrstvě, po kterých následuje definování rizik, která jsou s nimi spojené. Vytvořil se návrh na to, jak by měl vypadat co nejlepší seznam lidských zdrojů (HR Employee List), který obsahuje co nejlepší poměr informací potřebných k tomu, aby se s ním v průběhu User account kontroly dalo co nejlépe pracovat. Názorně se přiblížilo postupné pročišťování dat potřebných k jejich využití pro User account management kontrolu. Postupně se vytvořil přehled nejčastějších chyb při vytváření uživatelských účtů. Detailně byly analyzovány a přiblížily důležité body User account management kontroly. V neposlední řadě se vše seskupilo do jednoho celku pro vytvoření uceleného User account management manuálu pro širší veřejnost.
Klíčová slova: Audit informačních systémů; User account management; IT kontrola
Název práce: UAM Testing Manual for the General Public
Autor(ka) práce: Ondovik, Patrik
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Zbořil, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis is divided into two main parts. The first part is theoretical. In this part we have dealt with the use of IT audit and its connection with the “classic” audit. We have explained some basic terms which goes with audit, IT audit and some connections between them. Subsequently, we have linked the IT Audit with the classic audit. We have touched on the audit methodologies to describe the trends and talk about the theory of authentication methods and things related to this method.In the practical part we detailed description and analysis of typical accounts on the database layer, followed by a definition of the risks associated with them, would be identified. We have created a suggestion for what the best human resources list should look like (HR Employee List), which includes the best possible information to get the best work for the user during the User Account Control. We have illustrated the gradual clarification of data necessary for their use for User account management control. We have created an overview of the most common mistakes when creating user accounts. In the next step we have analysed in detail the important User Account Management points. Finally, we have summarized all this to create a comprehensive User Account Management Manual for the general public.
Klíčová slova: Information systems audit; User Account Management; IT control

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 12. 2018
Datum podání práce: 28. 4. 2019
Datum obhajoby: 4. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68207/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: