Implementace systému ITS HR Hub za účelem automatizace firemních procesů

Název práce: Implementácia systému ITS HR Hub za účelom automatizácie firemných procesov
Autor(ka) práce: Zeman, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Potančok, Martin
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zameriava na automatizáciu vnútropodnikových procesov. Autor predstavuje dôvody a prínosy automatizácie procesov v podnikoch s využitím interných zdrojov a softwarového vybavenia.Hlavným cieľom diplomovej práce je analýza, návrh a implementácia informačného systému ITS HR Hub v spoločnosti DHL IT Services pre oddelenie ľudských zdrojov. Návrh systému zahŕňa špecifikáciu informačného systému po jeho architektonickej, procesnej a technologickej stránke.Autor v úvode rozoberá rešerše informačných zdrojov, ktoré tvoria predpoklad a teoreticky základ práce a vymedzuje základne pojmy a oblasť automatizácie procesov. Ďalej je predstavená spoločnosť DHL IT Services a jej oddelenie HR, pre ktorú autor spracováva projekt automatizácie podnikových procesov. Projekt zahrňuje jeho definíciu na základe analýzy vybraných procesov oddelenia, analýzu a návrh webového portálu a odmeňovacích procesov spoločnosti, ktorú uzatvára implementáciou navrhnutého riešenia.Úspešnosť projektu a cieľov diplomovej práce autor demonštruje na prevedení implementácie riešenia oproti jeho návrhu a svoje tvrdenia podkladá kvantitatívnym a kvalitatívnym výskumom spolu s dátovou analýzou nad implementovaným riešením.
Klíčová slova: analýza; automatizácia; HR; návrh informačného systému; proces; SharePoint; software
Název práce: Business process automation by the implementation of ITS HR Hub
Autor(ka) práce: Zeman, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Potančok, Martin
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis focuses on the automation of in-house enterprise processes. The author presents reasons and benefits of process automation in enterprises using internal resources and software. The main goal is to analyze the design and implementation of ITS HR Hub information system at DHL IT Services for the human resources department. The system design concept includes specification of architectural, procedural and technological aspects. The author begins with the research of sources, which form the theoretical basis of the thesis and defines basic concepts of process automation. Furthermore, the author introduces the company DHL IT Services and its HR department, where the business process automation project was introduced. The project includes a definition of the project itself, based on the analysis of selected processes of the chosen department, analysis and design of a new web portal and reward processes, which is concluded by the implementation of the proposed solution. The success of the project and goals of the diploma thesis are demonstrated by the implementation of the solution against its design which the author additionally supports by quantitative and qualitative research together with the data analysis upon the implemented solution.
Klíčová slova: software; system design; HR; process; SharePoint; analysis; automation
Název práce: Implementace systému ITS HR Hub za účelem automatizace firemních procesů
Autor(ka) práce: Zeman, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Potančok, Martin
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zaměřuje na automatizaci vnitropodnikových procesů. Autor představuje důvody a přínosy automatizace procesů v podnicích s využitím interních zdrojů a softwarového vybavení. Hlavním cílem diplomové práce je analýza, návrh a implementace informačního systému ITS HR Hub ve společnosti DHL IT Services pro oddělení lidských zdrojů. Pod pojmem návrh informačního systému se rozumí specifikace informačního systému po jeho architektonické, procesní a technologické stránce. Autor v úvodu rozebírá rešerše informačních zdrojů, které tvoří předpoklad a teoretický základ práce a vymezuje základní pojmy a oblast automatizace procesů. Dále je představena společnost DHL IT Services a její HR oddělení, pro které autor zpracovává projekt automatizace podnikových procesů. Projekt zahrnuje jeho definici na základě analýzy vybraných procesů v oddělení, analýzu a návrh webového portálu a odměňovacích procesů společnosti, kterou uzavírá implementací navrženého řešení. Úspěšnost projektu a cíle diplomové práce autor dokazuje na provedení implementace představeného řešení dle jeho návrhu a svoje tvrzení podkládá kvantitativním a kvalitativním výzkumem spolu s datovou analýzou implementovaného řešení.
Klíčová slova: proces; HR; SharePoint; software; návrh informačního systému; automatizace; analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 3. 2018
Datum podání práce: 28. 4. 2019
Datum obhajoby: 4. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65585/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: