eHealth SR z pohledu občana

Název práce: eHealth SR z pohľadu občana
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou elektronického zdravotníctva na Slovensku, ktorého služby sú v rámci eGovernmentu v tejto krajine poskytované. Hlavným cieľom tejto práce je analyzovať v akom stave sa tento projekt nachádza od jeho začiatku až po súčasný stav a získať mienku na túto tému od občanov SR. Táto práca sa skladá z dvoch častí. V prvom celku teoretickej časti sú uvedené základné informácie spojené s elektronizáciou verejnej správy na Slovensku. Nasleduje oblasť, ktorá sa zaoberá elektronickým zdravotníctvom od jeho začiatku až po jeho celý priebeh a posledná oblasť teoretickej časti sa venuje tomu, aké služby sú aktuálne k dispozícii obyvateľom Slovenska. Druhá časť je praktická a je zameraná na obyvateľov Slovenskej republiky, ktorí na základe dotazníku hodnotia služby elektronického zdravotníctva na Slovensku, ich znalosti s týmito službami, spokojnosť a ich celkový pohľad na tento projekt. Záverečná časť práce sa venuje vyhodnotením týchto výsledkov získaných z dotazníkového prieskumu, ktorý je súčasťou tejto praktickej časti.
Klíčová slova: eGovernment; verejná správa; eHealth; informatizácia
Název práce: Ehealth from the citizen's point of view
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with problematics of electronic health care in Slovakia and services provided within eGovernment in this country. The main aim of this work is to analyze in what state this project is from its beginning to the present situation and to get an opinion on this topic from the citizens of the Slovak Republic. This work consists of two parts. The first area of the theoretical part contains basic information related to the electronic administration of public administration in Slovakia. This is followed by an area that deals with electronic health care from its beginning to its entire course and the last area of the theoretical part deals with what services are currently available to the inhabitants of Slovakia. The second part is practical and is focused on the inhabitants of the Slovak Republic who, based on the questionnaire, evaluate the electronic health services in Slovakia, their knowledge of these services, satisfaction and their overall view of this project. The final part of the work is devoted to the evaluation of these results obtained from the questionnaire survey, which is part of this practical part.
Klíčová slova: eGovernment; public administration; eHealth; informatisation
Název práce: eHealth SR z pohledu občana
Autor(ka) práce: Ruššinová, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Fortinová, Jana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou elektronického zdravotnictví na Slovensku, jehož služby jsou v rámci eGovernmentu v této zemi poskytovány. Hlavním cílem této práce je analyzovat v jakém stavu se tento projekt nachází od jeho začátku až po současný stav a získat mínění na toto téma od občanů SR. Tato práce se skládá ze dvou částí. V prvním celku teoretické části jsou uvedeny základní informace spojené s elektronizací veřejné správy na Slovensku. Následuje oblast, která se zabývá elektronickým zdravotnictvím od jeho začátku až po jeho celý průběh a poslední oblast teoretické části se věnuje tomu, jaké služby jsou aktuálně k dispozici obyvatelům Slovenska. Druhá část je praktická a je zaměřena na obyvatele Slovenské republiky, kteří na základě dotazníku hodnotí služby elektronického zdravotnictví na Slovensku, jejich znalosti s těmito službami, spokojenost a jejich celkový pohled na tento projekt. Závěrečná část práce se věnuje vyhodnocením těchto výsledků získaných z dotazníkového průzkumu, který je součástí této praktické části.
Klíčová slova: veřejná správa; eGovernment; informatizace; eHealth

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 12. 2018
Datum podání práce: 29. 4. 2019
Datum obhajoby: 31. 5. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67972/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: