Analýza podnikových procesů výrobní firmy

Název práce: Analýza podnikových procesů výrobní firmy
Autor(ka) práce: Bergman, Ondřej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vencovský, Filip
Oponenti práce: Bruckner, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se se opírá o metodiky spojené s výzkumem, procesním modelováním a zlepšování podnikových procesů tak, aby dokázala dosavadní poznatky aplikovat na výrobní firmu, kterou si užší vedení přeje anonymizovat kvůli zabránění poskytnutí konkurenční výhody ostatním podnikům soustřeďujícím se v dané oblasti na trhu. V rámci tohoto dokumentu bude tedy podnik vystupovat pod schválenou zkratkou ABXY s.r.o. a analýza spočívající na firmě a jejími procesy reálně odpovídá skutečnosti. Dokument je rozvržen do sekcí, které tvoří základní pilíře pro naplnění tématu podnikové analýzy výrobní firmy. Každá sekce obsahuje v úvodu teoretický základ převzatý z odborné literatury například všechny potřebné metodiky pro výzkum, analýzu, modelování a zlepšení firmy s jejími procesy. Na tento základ bude navázáno využití těchto metodik a standardů nastiňujících podnik ABXY s.r.o. z vnějšího i vnitřního pohledu. Součástí této práce je též mapování, kde je použit tzv. diagram procesu řízeného událostmi – tedy EPC. Po prostudování dokumentu bude moci čtenář v omezené míře přenést poznatky na firmy obdobného zaměření a práce navíc dodává v závěru doporučení týkající se porovnání výzkumného stavu s požadovaným stavem, tedy jistý typ návrhu na zlepšení.
Klíčová slova: interní analýza; informace; podnikové procesy; EPC; výrobní podnik; zlepšení procesů; analýza procesů
Název práce: Business process analysis of manufacturing company
Autor(ka) práce: Bergman, Ondřej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vencovský, Filip
Oponenti práce: Bruckner, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This work is based on methodologies associated with research, process modelling, and business process improvement so that it can apply existing knowledge to a manufacturing company that senior management wishes to anonymize to prevent competitive advantage from other businesses in the market. In this document, the company will therefore act under the abbreviation ABXY s.r.o. and the analysis based on the company and its processes corresponds to reality. The document is divided into sections that form the basic pillars for the fulfilment of the corporate analysis of the production company. Each section contains, at the beginning, a theoretical basis taken from professional literature, such as all the necessary methodologies for research, analysis, modelling and improvement of a company with its processes. This basis will be followed using these methodologies and standards outlining ABXY s.r.o. from outside and inside. Part of this work is also mapping, where is used so called event-driven process chain - EPC. After studying the document, the reader will be able to transfer the knowledge to companies of similar orientation to a limited extent, and the thesis also adds a recommendation concerning the comparison of the research state with the required status.
Klíčová slova: information; internal analysis; business process; improvement; manufacturing company; EPC; process analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 12. 2018
Datum podání práce: 3. 5. 2019
Datum obhajoby: 19. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68164/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: