CSR ve vybrané firmě textilního a oděvního průmyslu v ČR

Název práce: CSR ve vybrané firmě textilního a oděvního průmyslu v ČR
Autor(ka) práce: Slavíková, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Martínez, Felipe
Oponenti práce: Plášková, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se věnuje tématu společenské odpovědnosti. Cílem mojí práce je zmapovat aktivity v oblasti společenské odpovědnosti v oděvní firmě Triola, komparovat aktivity firmy v rámci dílčích pilířů CSR s aktivitami oděvních a textilních firem ve světě a poté zpracovat návrhy řešení do budoucna. Teoretická část je zaměřena na pochopení konceptu CSR, na jednotlivé pilíře společenské odpovědnosti a koncepty s ní úzce související. V navazující praktické části je představena firma Triola a její CSR aktivity, které jsou pro přehlednost rozděleny dle jednotlivých pilířů. Poté je provedeno srovnání s CSR aktivitami světových textilních a oděvních firem. Je navržen způsob hodnocení, který má firmám pomoci zlepšit zařazení konceptu CSR do jejich firemní strategie. Závěrečnou částí práce jsou návrhy do budoucna, zhodnocení a budoucí vývoj společenské odpovědnosti ve firmě Triola.
Klíčová slova: Společenská odpovědnost; Koncept CSR; Report CSR; Textilní a oděvní průmysl; Pilíře CSR
Název práce: CSR in the selected company of textile and clothing industry in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Slavíková, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Martínez, Felipe
Oponenti práce: Plášková, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the topic of corporate social responsibility. The aim of my work is to map activities in the area of corporate social responsibility in the clothing company Triola, to compare the activities of the company within the CRS pillars with the activities of clothing and textile companies in the world, and to prepare future solutions. The theoretical part focuses on understanding the concept of CSR, on individual pillars of corporate social responsibility, and ideas that are closely related to it. The following practical part introduces the company Triola and its CSR activities according to distinct pillars. Then there is a comparison with CSR activities of world textile and clothing companies, including the proposed method of evaluation leading to the improvement of the concept of social responsibility within the company strategy. The final part of the thesis is proposals for the future, evaluation, and future development of CSR in Triola.
Klíčová slova: Corporate Social Responsibility; Textile and Clothing Industry; CSR Pillars (Tripple bottom line); CSR Reports

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 6. 2018
Datum podání práce: 3. 5. 2019
Datum obhajoby: 5. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/66168/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: