Analýza strategie firmy Ageus s.r.o. při zavádění nových produktů na trh

Název práce: Analýza strategie firmy Ageus s.r.o. při zavádění nových produktů na trh
Autor(ka) práce: Němec, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Štamfestová, Petra
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je určit efektivnost strategie, kterou v současné době používá firma Ageus s.r.o. při zavádění nových produktů na trh. Tato práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické část jsou vysvětleny jednotlivé nástroje, které jsou následně v praktické části aplikovány na pozorovaný podnik. Prvně je analyzováno vnější okolí podniku pomocí PESTLE analýzy. Analýza vnitřního okolí je provedena za pomoci analýzy konkurenčních sil a analýzy odvětví. Dále jsou pomocí VRIO analýzy zkoumány vnitřní zdroje podniku. Všechny výstupy ze zmiňovaných analýz budou následně shrnuty ve SWOT analýza, kde se určí silné a slabé stránky zároveň s příležitostmi a hrozbami. V závěru jsou shrnuty všechny poznatky a je rozhodnuto, jak je strategie efektivní. Součástí je také soubor strategických doporučení.
Klíčová slova: SWOT analýza; analýza okolí podniku; analýza vnitřních zdrojů a schopností; strategická analýza
Název práce: Strategy analysis in launching new products of Ageus s.r.o
Autor(ka) práce: Němec, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Štamfestová, Petra
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to determine the effectiveness of the strategy currently used by Ageus s.r.o. for launching new products. This work is divided into theoretical part and practical part. The theoretical part explains the individual tools, which are then applied in the practical part to the observed company. First, the external environment of the company is analyzed using PESTLE analysis. The analysis of the inner environment is done using competitive forces analysis and industry analysis. Furthermore, internal resources of the company are examined by VRIO analysis. All outputs from the mentioned analyzes will be summarized in SWOT analysis, where the strengths and weaknesses will be determined together with opportunities and threats. The conclusion summarizes all the findings and decides how effective the strategy is. It also includes a set of strategic recommendations.
Klíčová slova: Strategic analysis; company environment analysis; SWOT analysis; analysis of internal resources and capabilities

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 10. 2018
Datum podání práce: 9. 5. 2019
Datum obhajoby: 4. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67260/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: