Budování značky zaměstnavatele v České republice

Název práce: Budování značky zaměstnavatele v České republice
Autor(ka) práce: Bajko, Filip
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Bačíková , Andrea
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaměřuje na oblast budování značky zaměstnavatele, která se v posledních letech stala předmětem zájmu u malých i velkých organizací. Cílem této práce je analyzovat úroveň využití základních přístupů strategického marketingu v procesu budování značky zaměstnavatele mezi firmami v České republice. Pro účely práce byla získána a analyzována primární i sekundární data. V rámci primárních dat byly nejdříve provedeny expertní rozhovory s odborníky v tomto oboru pro exploraci hlavních skutečností. Na základě takto získaných poznatků byly sestaveny otázky a možné odpovědi pro dotazníkové šetření. Kvantitativní část výzkumu proběhla prostřednictvím metody CAWI. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 52 respondentů, zástupců společností v České republice. Provedený výzkum ukázal, že existuje hned několik míst pro zlepšení úrovně využití základních prvků strategického marketingu mezi firmami v České republice. Související především se situační analýzou, stanovování cílů, marketingovou strategií, marketingový plánem i průběžnou kontrolou a monitoringem.
Klíčová slova: budování značky zaměstnavatele; branding; marketing; strategie; strategický marketing; značka zaměstnavatele
Název práce: Employer branding in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Bajko, Filip
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Bačíková , Andrea
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis focuses on the area of employer branding, which in recent years has become a subject of interest for many small and large organizations. The primary aim of this thesis is to analyze the level of utilization of basic approaches of strategic marketing in the employer branding process among companies in the Czech Republic. Both primary and secondary data were collected and analyzed for the purposes of this thesis. Firstly interviews were conducted with experts in the field to explore the main facts. Based on this knowledge, questions and possible answers for the questionnaire survey were compiled. The quantitative part of the research was done by using the CAWI method. 52 respondents, representatives of companies in the Czech Republic, took part in the questionnaire survey. The research showed that there are several places to improve the level of utilization of the basic elements of strategic marketing among companies in the Czech Republic. Related mainly to situational analysis, goal setting, marketing strategy, marketing plan and ongoing review and monitoring.
Klíčová slova: employer brand; employer branding; marketing; strategy; strategic marketing; branding

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 6. 2018
Datum podání práce: 9. 5. 2019
Datum obhajoby: 18. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/66173/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: