Analýza benefitů pro zaměstnance ve vybrané firmě

Název práce: Analýza benefitov pre zamestnancov vo vybranej firme
Autor(ka) práce: Böhmerová, Viktória
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá systémom zamestnaneckých benefitov vo vybranej firme. Jej hlavným cieľom je analyzovať systém zamestnaneckých benefitov vo firme BOHO CO, s.r.o. a identifikovať jeho silné a slabé stránky. Prínosom práce je následný návrh opatrení, ktoré môže firma zaviesť do už fungujúceho systému zamestnaneckých benefitov a tak ho zlepšiť. V teoretickej časti bakalárskej práce sú vysvetlené kľúčové pojmy, ktoré súvisia s odmeňovaním zamestnancov, filozofiou a stratégiou odmeňovania a tiež aj načrtnutím systému odmeňovania a jeho formami. Ďalej sa teoretická časť bakalárskej práce zaoberá kľúčovými pojmami súvisiacimi so zamestnaneckými benefitmi, spôsobmi ich poskytovania, ich členením a trendmi poskytovania zamestnaneckých benefitov v nasledujúcich rokoch. Praktická časť bakalárskej práce je založená na interných dokumentoch firmy a dotazníkovom šetrení medzi zamestnancami firmy. Na základe získaných teoretických poznatkov a výsledkoch dotazníkového šetrenia som vytvorila návrh opatrení, ktoré môže firma využiť vo svoj prospech.
Klíčová slova: Riadenie ľudských zdrojov; odmeňovanie zamestnancov; zamestnanecké benefity; spokojnosť zamestnancov
Název práce: Analýza benefitů pro zaměstnance ve vybrané firmě
Autor(ka) práce: Böhmerová, Viktória
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá systémem zaměstnaneckých benefitů ve vybrané firmě. Jejím hlavním cílem je analyzovat systém zaměstnaneckých benefitů ve firmě BOHO CO, s.r.o. a identifikovat jeho silné a slabé stránky. Přínosem práce je následný návrh opatření, které může firma zavést do už fungujícího systému zaměstnaneckých benefitů a tak ho zlepšit. V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětlené klíčové pojmy, které souvisí s odměňováním zaměstnanců, filozofií a strategií odměňování a také i nastíněním systému odměňování a jeho formami. Dále se teoretická část bakalářské práce zabývá klíčovými pojmy souvisejícími se zaměstnaneckými benefity, způsoby jejich poskytování, jejich členěním a trendy poskytování zaměstnaneckých benefitů v následujících letech. Praktická část bakalářské práce je založená na interních dokumentech firmy a dotazníkovém šetření mezi zaměstnanci firmy. Na základě získaných teoretických poznatků a výsledcích dotazníkového šetření jsem vytvořila návrh opatření, které může firma využít ve svůj prospěch.
Klíčová slova: Řízení lidských zdrojů; zaměstnanecké benefity; spokojenost zaměstnanců; odměňování zaměstnanců
Název práce: Analysis of Employee Benefits in Chosen Company
Autor(ka) práce: Böhmerová, Viktória
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the system of employee benefits in selected company. Its main goal is to analyse the system of employee benefits in BOHO CO, s.r.o. company and to identify its strengths and weaknesses. The benefit of this bachelor thesis is the draft of actions that the company can introduce to already existing and functioning system of employee benefits and thus improve it. The key terms related to remuneration of employees, its philosophy and strategy and also the outline of the remuneration system and its forms are explained in theoretical part of the thesis. Furthermore, the theoretical part of the bachelor thesis deals with the key terms related to employee benefits, ways of providing them, their classification and the trends of providing employee benefits in following years. The practical part of bachelor thesis is based on internal documents of the company and questionnaire held among the employees of the company. I created a draft of actions that the company can use for its benefit based on the theoretical knowledge I gained and the results from the questionnaire.
Klíčová slova: employee benefits; employee satisfaction; HR management; employee remuneration

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 2. 2019
Datum podání práce: 12. 5. 2019
Datum obhajoby: 11. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68819/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: