Fundraisingová strategie neziskové organizace, důraz na efektivní získávání a využití finančních prostředků

Název práce: Fundraisingová stratégia neziskovej organizácie, dôraz na efektívne získavanie a využitie finančných prostriedkov
Autor(ka) práce: Trojan, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce bolo identifikovať a zhodnotiť fundraisingové aktivity konkrétnej neziskovej organizácie a vytvorenie návrhu zlepšenia. Práca je delená do dvoch hlavných častí – teoretickej a praktickej. V teoretickej časti dochádza k zhrnutiu teoretických poznatkov, rozdeleniu a charakteristike typov zdrojov neziskových organizácií, ďalej sa sústredí na metodiku fundraisingového auditu, ktorý je súčasťou rámca pre vytvorenie fundraisingovej stratégie. V praktickej časti je v úvode definovaná činnosť organizácie a následne sú vypracované externé analýzy okolia (PEST, 5F) a interná analýza spoločnosti. Hlavným výstupom a zakončením praktickej časti je potom vytvorenie návrhu možnej fundraisingovej kampane.
Klíčová slova: Patrónstvo; fundraising; nezisková organizácia
Název práce: Fundraising strategy of nonprofit organization, emphasis on effective acquisition and use of funds
Autor(ka) práce: Trojan, Ján
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main aim of this thesis was to identify and evaluate fundraising activities of a particular non-profit organization and to create a proposal for improvement. The thesis is divided into two parts - theoretical and practical. The first part of the thesis begins with a summary of theoretical knowledge and continues with a characteristic of the types of resources used by non-profit organizations. Further, the theoretical part focuses on the methodology of fundraising audit, which is a part of the framework for the creation of a fundraising strategy.At the beginning of the practical part, the main activities of the organization are defined and afterwards, external analysis of the environment (PEST, 5F) and internal analysis of the company are elaborated. The main outcome and end of the practical part is the creation of a proposal for a possible fundraising campaign.
Klíčová slova: Fundraising; Nonprofit; Patronage
Název práce: Fundraisingová strategie neziskové organizace, důraz na efektivní získávání a využití finančních prostředků
Autor(ka) práce: Trojan, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Špička, Jindřich
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce bylo identifikovat a zhodnotit fundraisingové aktivity konkrétní neziskové organizace a vytvoření návrhu zlepšení. Práce je dělená do dvou hlavních částí – teoretické a praktické. V teoretické části dochází ke shrnutí teoretických poznatků, rozdělení a charakteristice typů zdrojů neziskových organizaci, dále se soustředí na metodiku fundraisingového auditu, která je součástí rámce pro vytvoření fundraisingové strategie. V praktické části je v úvodu definována činnost organizace a následně jsou vypracovány externí analýzy okolí (PEST,5F) a interní analýza společnosti. Hlavním výstupem a zakončením praktické části je pak vytvoření návrhu možné fundraisingové kampaně.
Klíčová slova: fundraising ; nezisková organizace; Patronství

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 2. 2018
Datum podání práce: 14. 5. 2019
Datum obhajoby: 6. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65134/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: