Assessment a development centre v podnikové praxi

Název práce: Assessment a development centre v podnikové praxi
Autor(ka) práce: Šerá, Karolína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Lorencová, Hana
Oponenti práce: Motlová, Veronika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá Assessment a Development centry (AC/DC) v podnikové praxi z pohledu HR profesionálů – organizátorů. Hlavním cílem je analyzovat praxi a zkušenosti firem s AC/DC. Dílčími cíli je popis důvodů, proč firmy nevyužívají AC/DC a proč AC/DC přestaly využívat, predikce potřeb firem v oblasti HR, které by mohly vést k poptávce AC/DC, a predikce budoucí potřeby AC/DC v následujících dvou letech. Zvolenou metodou je písemné dotazníkové šetření metodou online dotazníku. Bylo získáno 86 odpovědí, které byly analyzovány, porovnány s výsledky obdobných studií z různých regionů světa, a doplněny o komentář experta na organizaci AC/DC. Byly vyzdvihnuty pozitivní trendy, identifikovány prostory pro zlepšení a popsány přínosy výzkumu. Výsledky dotazování budou použity personálně-poradenskou společností pro zkvalitnění služby organizace AC/DC. Výsledky budou zveřejněny na webových stránkách personálně-poradenské společnosti ve formě článku určeném pro širokou veřejnost.
Klíčová slova: HR profesionálové; Assessment centre; Development centre; dotazníkové šetření; personálně-poradenská společnost
Název práce: Assessment and Development centre in business practise
Autor(ka) práce: Šerá, Karolína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Lorencová, Hana
Oponenti práce: Motlová, Veronika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with Assessment and Development Centers (AC/DC) in business practice from the perspective of HR professionals - organisers. The major aim is to analyze the practice and experience of companies with AC/DC. Minor aims are to describe reasons why companies do not use AC/DC, why companies ceased to organise AC / DC, to predict HR needs of companies that could lead to demanding AC/DC, and to predict future need of AC/DC in the next two years. The chosen method is a written questionnaire survey using online questionnaire. 86 responses were collected, analyzed and compared with similar studies from different regions, and supplemented by an expert's opinion. It was highligted which trends are positive, what could be improved and what are the benefits of the research. The results of the survey will be used by an HR consulting company to improve the quality of the service of organising AC/DC. The results will be published on the website of the HR consulting company as an article intended for the general public.
Klíčová slova: Assessment center; questionnaire survey; HR consulting company; HR professionals; Development center

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 2. 2018
Datum podání práce: 14. 5. 2019
Datum obhajoby: 4. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65284/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: