Vedenie virtuálnych týmov

Název práce: Vedenie virtuálnych tímov
Autor(ka) práce: Hlubová, Nikola
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Dnešné organizácie využívajú virtuálne tímy, aby boli schopné reagovať na dynamické prostredie okolo nich. Členovia takýchto tímov sú geograficky rozptýlení a koordinujú svoju prácu prostredníctvom informačných a komunikačných technológií. Práve tieto skutočnosti komplikujú manažérom situáciu už aj tak zložitému procesu, akým je vedenie. Často sa uvádza, že stavebné prvky pri tradičných tímoch sú porovnateľné s tými u virtuálnych tímoch, len tam je viac premenných, ktoré si treba uvedomovať, ak chce virtuálny tím uspieť. Preto je aj cieľom tejto diplomovej práce analyzovať vedenie virtuálneho tímu konkrétnej spoločnosti, s prihliadnutím na identifikovanie faktorov, ich implementáciu a rozvoj v praxi.
Klíčová slova: Faktory úspechu; Vedenie; Virtuálny tím
Název práce: Vedenie virtuálnych týmov
Autor(ka) práce: Hlubová, Nikola
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Dnešní organizace využívají virtuální týmy, aby byly schopny reagovat na dynamické prostředí kolem nich. Členové takových týmů jsou geograficky rozptýleni a koordinují svou práci prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Právě tyto skutečnosti komplikují manažerem situaci již tak složitému procesu, jakým je vedení. Často se uvádí, že stavební prvky při tradičních týmech jsou srovnatelné s těmi u virtuálních týmech, jen tam je více proměnných, které si třeba uvědomovat, pokud chce virtuální tým uspět. Proto je také cílem této práce analyzovat vedení virtuálního týmu konkrétní společnosti, s přihlédnutím k identifikování faktorů, jejich implementaci a rozvoj v praxi.
Klíčová slova: Vedení; Virtuální tým; Faktory úspěchu
Název práce: Leading virtual teams
Autor(ka) práce: Hlubová, Nikola
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Today's organizations use virtual teams to respond to the dynamic environment around them. Members of such teams are geographically dispersed and coordinate their work through information and communication technologies. It is these facts that complicate the situation for managers even in a complex process such as leadership. It is often said that building elements for traditional teams are comparable to those for virtual teams, but there are more variables that need to be realized if the virtual team wants to succeed. Therefore, the aim of this thesis is to analyze the management of a virtual team of a particular company, taking into account the identification of factors, their implementation and development in practice.
Klíčová slova: Leadership; Virtual teams; Success factors

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 11. 2018
Datum podání práce: 15. 5. 2019
Datum obhajoby: 10. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67743/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: