Analýza logistiky vo Formule 1

Název práce: Analýza logistiky vo Formule 1
Autor(ka) práce: Kovárik, Dávid
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Jančálek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca sa zaoberá analýzou logistiky najpopulárnejšieho motoristického športu na svete. Popularitu bude autor zisťovať pomocou štatistík zo sociálnych sietí daných závodných seriálov, ktoré bude medzi sebou porovnávať. Táto analýza bude vyhodnotená zo súhrnu online zdrojov, akými sú články, rozhovory, videá, filmy, alebo výročné správy. Práca je rozdelená na dve časti – teoretickú a praktickú. Teoretická sa venuje terminológii logistiky, významu a vysvetleniu dôležitých funkcií logistiky. Praktická sa zameriava na automobilový šport, porovnanie popularity a v tretej kapitole už autor detailnejšie popisuje logistiku vo Formule 1. Cieľom je samotná analýza a zistenie, ako sú prekonávané logistické prekážky v tak náročnom prostredí.
Klíčová slova: DHL; Supply Chain Management; Automobilový šport; Logistika; Formula 1
Název práce: Analysis of logistics of Formula 1
Autor(ka) práce: Kovárik, Dávid
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Jančálek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with analyzing the logistics of the most popular motorsports in the world. Popularity will be collected by the author through social media statistics given by the racing series, which will compare each other. This analysis will be evaluated from the summary of online resources such as articles, interviews, videos, movies, or annual reports. The work is divided into two parts – theoretical and practical. Theoretical is devoted to the terminology of logistics, the importance and explanation of important logistics functions. Practical focuses on automotive sport, comparison of popularity and in the third chapter, the author is already more detailed in the Formula 1 logistics. The purpose is to analyze and identify itself how logistical barriers are overcome in such a challenging environment.
Klíčová slova: motorsport; DHL; Supply chain management; Logistics; Formula 1
Název práce: Analýza logistiky vo Formule 1
Autor(ka) práce: Kovárik, Dávid
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Jančálek, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá analýzou logistiky nejpopulárnějšího motoristického sportu na světě. Popularitu bude autor zjišťovat pomocí statistik ze sociálních sítí vybraných závodních seriálů, které bude navzájem porovnávat. Tato analýza bude vyhodnocena ze souhrnu online zdrojů, jako jsou například články, rozhovory, videa, filmy nebo výroční správy. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická se věnuje terminologii logistiky, významu a vysvětlení důležitých funkcí logistiky. Praktická část se zaměřuje na motoristický sport, porovnává popularitu vybraných sportů a v třetí kapitole autor detailněji popisuje logistiku ve Formuli 1. Cílem je samotná analýza a zjištění, jak se překonávají logistické překážky v tak náročném prostředí.
Klíčová slova: automobilový sport; Formula 1; Logistika; DHL; Supply chain management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 9. 2018
Datum podání práce: 21. 5. 2019
Datum obhajoby: 11. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/69025/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: