Testování úspěšnosti swingových obchodních systémů na spotovém trhu s komoditami

Název práce: Testovanie úspešnosti swingových obchodných systémov na spotovom trhu s komoditami
Autor(ka) práce: Masný, Zdenko
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Pecka, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa venuje problematike obchodovania na finančných trhoch pomocou automatických obchodných systémov. Práca je zameraná na obchodovanie konkrétneho komoditného trhu s využitím dopredu nastavených obchodných stratégii. Pomocou týchto stratégii (swingových obchodných systémov) vyhodnotíme úspešnosť obchodníka profitovať na spotovom trhu so zlatom. V prvej kapitole je dôraz kladený najmä na teoretické vymedzenie problematiky diplomovej práce. Kapitola je zameraná predovšetkým na teoretické vymedzenie spotového trhu a prístupov aby sme na trhu mohli obchodovať. V poslednom rade sa kapitola sústredí aj na teóriu tvorby a charakteristiky automatických obchodných systémov. Druhá kapitola je zameraná na aplikáciu konkrétnych swingových obchodných systémov na trh so zlatom. Tieto systémy medzi sebou porovnáme za sledované obdobia a vyhodnotíme ich celkovú úspešnosť.
Klíčová slova: swingové obchodné systémy; spotový trh; technická analýza; zlato
Název práce: Testování úspěšnosti swingových obchodních systémů na spotovém trhu s komoditami
Autor(ka) práce: Masný, Zdenko
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Pecka, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se věnuje problematice obchodování na finančních trzích pomoci automatických obchodních systémů. Práce je zaměřena na obchodování konkrétního komoditního trhu s využitím předem nastavených obchodních strategii. Pomoci těchto strategií (swingových obchodních systémů) vyhodnotíme úspěšnost obchodníka profitovat na spotovém trhu se zlatem. V první kapitole je důraz kladen zejména na teoretické vymezení problematiky diplomové práce. Kapitola je zaměřena především na teoretické vymezení spotového trhu a jejich přístupů, abychom na trhu mohli obchodovat. V poslední řadě se kapitola soustředí i na teorii tvorby a charakteristiky automatických obchodních systémů. Druhá kapitola je zaměřena na aplikaci konkrétních swingových obchodních systémů na trhu se zlatem. Tyto systémy mezi sebou porovnáme za sledované období a vyhodnotíme jejich celkovou úspěšnost.
Klíčová slova: technická analýza; swingové obchodní systémy; spotový trh; zlato
Název práce: Testing the success of swing trading systems on the spot market with commodities
Autor(ka) práce: Masný, Zdenko
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Veselá, Jitka
Oponenti práce: Pecka, Milan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the issue of trading on financial markets by using automated trading systems. The thesis is focused on trading a specific commodity market using pre-set trading strategies. Using these strategies (swing trading systems) we evaluate the trader’s success to profit on the spot gold market. The first chapter focuses on the theoretical definition of the diploma thesis, mainly on the definition of the spot market and the approaches that we can use to trade on the market. And finally, we will talk about the theory of creation and characteristics of automated trading systems. The second chapter focuses on the application of specific swing trading systems on the gold market. We compare these systems with each other during the monitored periods and evaluate their overall success.
Klíčová slova: gold; swing trading systems; technical analysis; spot market

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 5. 2018
Datum podání práce: 23. 5. 2019
Datum obhajoby: 20. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/66054/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: