HR management v hotelovém provozu

Název práce: HR management v hotelovej prevádzke
Autor(ka) práce: Kováčová, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Pažitný, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca na tému HR vo vybranom hotelovom zariadení sa zameriava hlavne na pojmy ľudské zdroje, motivácia a spokojnosť zamestnancov. Hlavným cieľom práce je zistiť súčasný stav spokojnosti zamestnancov vo vybranom oddelení hotelového zariadenia a navrhnúť odporučenia, ktoré povedú k zlepšeniu motivácie a spokojnosti zamestnancov. Diplomová práca je rozdelená na dve základné časti. V prvej časti sú rozobrané teoretické stránky uvedenej problematiky. Uvádza sa v nej pojem hotelierstvo, ľudské zdroje, motivácia zamestnancov a ich spokojnosť. V druhej časti sa práca sústreďuje na praktické uskutočnenie výskumu, jeho kroky a postupy. Sú tu rozpracované vedľajšie ciele, ktorými sú získanie interných informácií o pracovnej motivácii a spokojnosti zamestnancov v danej spoločnosti. Nachádza sa tu taktiež analýza dotazníkového šetrenia vo vybranom oddelení. V závere práce sú definované a popísané konkrétne návrhy a odporučenia manažérovi oddelenia.
Klíčová slova: spokojnosť zamestnancov; motivácia zamestnancov; ľudské zdroje
Název práce: HR management v hotelovém provozu
Autor(ka) práce: Kováčová, Dominika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Pažitný, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce na téma HR ve vybraném hotelovém zařízení se zaměřuje hlavně na pojmy lidské zdroje, motivace a spokojenost zaměstnanců. Hlavním cílem práce je zjistit současný stav spokojenosti zaměstnanců ve vybraném oddělení hotelového zařízení a navrhnout doporučení, které povedou ke zlepšení motivace a spokojenosti zaměstnanců. Diplomová práce je rozdělena na dvě základní části. V první části jsou rozebrány teoretické stránky uvedené problematiky. Uvádí se v ní pojem hotelnictví, lidské zdroje, motivace zaměstnanců a jejich spokojenost. Ve druhé části se práce zaměřuje na praktické uskutečnění výzkumu, jeho kroky a postupy. Jsou zde rozpracované vedlejší cíle, kterými jsou získání interních informací o pracovní motivaci a spokojenosti zaměstnanců v dané společnosti. Nachází se zde také analýza dotazníkového šetření ve vybraném oddělení. V závěru práce jsou definovány a popsány konkrétní návrhy a doporučení manažerovi oddělení.
Klíčová slova: lidské zdroje; spokojenost zaměstnanců; motivace zaměstnanců
Název práce: HR management in hotel operation
Autor(ka) práce: Kováčová, Dominika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Pažitný, Peter
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis on HR in selected hotel focuses mainly on the concepts of human resources, motivation and employee satisfaction. The main aim of the thesis is to find out the current state of employee‘s satisfaction in the selected department of the hotel facility and to propose recommendations that will lead to the improvement of motivation and satisfaction of employees. The thesis is divided into two basic parts. The first part deals with the theoretical aspects of the mentioned issue. It mentions the concept of hotel industry, human resources, employee motivation and satisfaction. In the second part, the thesis focuses on the practical realization of research, it‘s steps and procedures. There are sub-goals that are being developed to obtain internal information about work motivation and employee satisfaction in a given company. There is also an analysis of the questionnaire survey in the selected department. At the end of the thesis, specific proposals and recommendations to the department manager are defined and described.
Klíčová slova: human resources; employee motivation; employee satisfaction

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 3. 2018
Datum podání práce: 26. 6. 2019
Datum obhajoby: 28. 8. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65780/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: