Návrh udržitelného produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko

Název práce: Návrh udržitelného produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko
Autor(ka) práce: Smetanová, Gabriela
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Závodný Pospíšil, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této práce je vytvoření návrhu produktu pivního turismu v oblasti Beskydy-Valašsko. Teoretická část práce obsahuje základní východiska cestovního ruchu, pivní-ho cestovního ruchu a jeho produktů, produktů cestovního ruchu a jejich tvorby. Prak-tická část práce nejprve vymezuje a charakterizuje oblast Beskydy-Valašsko. Následuje analýza nabídky cestovního ruchu a pivního cestovního ruchu, analýza poptávky a ana-lýza řízení cestovního ruchu. Dále se práce věnuje poznatkům získaných z kvalitativního výzkumu, který byl prováděn formou rozhovorů se zástupci pivovarů. Na základě výsledků výše uvedených analýz a rozhovorů je navržen vhodný produkt pivního turismu pro oblast Beskydy-Valašsko.
Klíčová slova: produkt pivního cestovního ruchu; Beskydy-Valašsko; cestovní ruch; produkt pivního turismu; pivní cestovní ruch; pivní turismus
Název práce: Design of a sustainable beer tourism product in the Beskydy-Valašsko area
Autor(ka) práce: Smetanová, Gabriela
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Musil, Martin
Oponenti práce: Závodný Pospíšil, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this work is to create a draft of beer tourism in the Beskydy-Valašsko area. The theoretical part of the thesis contains basis of tourism, beer tourism and its products, tourism products and their creation. The practical part of the thesis first defines and characterizes the Beskydy-Valašsko area. This is followed by an analysis of tourism and beer tourism offerings, demand analysis and tourism management analysis. Furthermore, the work is devoted to the knowledge gained from qualitative research, which was conducted in the form of interviews with representatives of breweries. Based on the results of the above analyzes and interviews, a suitable product of beer tourism for the Beskydy-Valašsko area is proposed.
Klíčová slova: tourism; beer tourism; Beskydy-Valašsko; product of beer tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 3. 2018
Datum podání práce: 28. 6. 2019
Datum obhajoby: 28. 8. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65514/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: