Ocenění podniku GASTOP JH, s.r.o. metodou EVA

Název práce: Ocenění podniku GASTOP JH, s.r.o. metodou EVA
Autor(ka) práce: Tajmlová, Nikola
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hajdíková, Taťána
Oponenti práce: Kozáková, Petra
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku oceňování podniku. Cílem diplomové práce je vhodně zvolenou metodou zjistit tržní hodnotu podniku k datu 31. 12. 2018. K cíli se dostanu pomocí postupným analyzováním metod hodnocení podniku. Jedná se o metody analýzy výnosů, metody založené na analýze trhu a v neposlední řadě ocenění na základě analýzy majetku, které jsou platné v České republice. Poznatky diplomové práce jsou aplikovány na podnik GASTOP JH s. r. o., který se zabývá kompletními dodávkami a montáží plynu, topení a vodoinstalace. Výstupem bude tvorba podkladů pro samotné ocenění podniku a stanovená hodnota podniku pomocí ukazatele ekonomicky přidané hodnoty (EVA), kde dojde ke srovnání s metodou účetní hodnoty, která by měla prokázat svou nevhodnost v případě prosperující společnosti.
Klíčová slova: metody oceňování ; strategická analýza; hodnota podniku; Oceňování podniku; majetek; výnosy; GASTOP JH s. r. o.
Název práce: Valuation of a GASTOP JH, Ltd with EVA method
Autor(ka) práce: Tajmlová, Nikola
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Hajdíková, Taťána
Oponenti práce: Kozáková, Petra
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This master‘s thesis is focused on the issue of business valuation. The aim of the thesis is to determine the market value of the company by a suitably chosen method as of December 31, 2018. The goal is to get through the gradual analysis of business evaluation methods. These are methods of yield analysis, methods based on market analysis and the last one valuation based on property analysis, which is are valid in Czech republic. The knowledge of the thesis is applied to the company GASTOP JH s. r. o., deals with complete supply and installation of gas, heating and plumbing. The output will be the creation of documents for the company valuation itself and set the value of the company with Economic Value Added. And it will be compare with accounting method which should prove its unsuitability in the case of a prosperous company.
Klíčová slova: Business valuation; valuation methods; strategic analysis; company value; assets; revenues; GASTOP JH s. r. o.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 3. 2018
Datum podání práce: 28. 6. 2019
Datum obhajoby: 26. 8. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65445/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: