Zdravotní pojištění v Rakousku

Název práce: Zdravotní pojištění v Rakousku
Autor(ka) práce: Vondrášková, Drahomíra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Maaytová, Alena
Oponenti práce: Gajdošová, Eva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá zdravotním pojištěním v Rakousku. První kapitola vymezuje základní pojmy týkající se zdravotnictví, mezi které například patří zdravotní politika, zdraví a zdravotní péče. Druhá kapitola se zaměřuje na zdravotnictví v Rakousku. Hlavním tématem této kapitoly jsou rakouské zdravotní pojišťovny a současný zdravotní systém v Rakousku. Vedle těchto dvou témat se v druhé kapitole rozebírá i financování zdravotnictví v Rakousku. V poslední kapitole je provedena analýza závislosti příjmů veřejného zdravotního pojištění spolkových zemí Rakouska na vybraných faktorech. Jedná se o regresní panelovou analýzu dat, neboť pracuji s průřezovými i časovými daty. Na závěr této kapitoly jsou prezentovány výsledky uvedené analýzy.
Klíčová slova: zdravotní pojištění; zdravotní systém; Rakousko; spolkové země; zdraví; financování zdravotnictví; analýza panelových dat
Název práce: Health insurance in Austria
Autor(ka) práce: Vondrášková, Drahomíra
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Maaytová, Alena
Oponenti práce: Gajdošová, Eva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This master’s thesis deals with health insurance in Austria. The first chapter defines the basic concepts of health, such as health policy, health and health care. The second chapter focuses on health in Austria. The main topics of this chapter are the Austrian health insurance companies and the current health system in Austria. In addition to these two topics, the second chapter also discusses the financing of health care in Austria. In the last chapter, the analysis of the dependence of the public health insurance of the federal states of Austria is performed on selected factors. It is the regression panel analysis of data because I work with both cross-sectional and time data. At the end of this chapter, the results of this analysis are presented.
Klíčová slova: health; health insurance; health system; Austria; federal states; health financing; panel data analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 1. 2018
Datum podání práce: 16. 8. 2019
Datum obhajoby: 6. 9. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65672/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: