Ocenění společnosti Pardubický pivovar, a. s

Název práce: Ocenenie spoločnosti Pardubický pivovar, a. s
Autor(ka) práce: Petrušková, Monika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie tržnej hodnoty podniku Pardubický pivovar, a. s. pre účely potencionálneho predaja 100% podielu k 1. 1. 2018 bližšie nešpecifikovanému kupujúcemu. Ocenenie je vykonané z pohľadu externého analytika. Diplomová práca je rozdelená na dve časti. V prvej teoreticko-metodologickej časti sú objasnené základné pojmy a postupy problematiky oceňovania podniku. V druhej časti sú aplikované tieto teoretické poznatky. V úvode je predstavená spoločnosť, ďalej je vykonaná strategická a finančná analýza. Nasleduje analýza a prognóza generátorov hodnoty, ktoré slúžia ako podklad pre finančný plán. Po zostavení finančného plánu nasleduje ocenenie metódou diskontovaných peňažných tokov. Ako doplnková metóda je použitá tržná metóda odvetvových násobiteľov.
Klíčová slova: hodnota podniku; ocenenie podniku; generátory hodnoty; DCF entity
Název práce: Ocenění společnosti Pardubický pivovar, a. s
Autor(ka) práce: Petrušková, Monika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je stanovení tržní hodnoty podniku Pardubický pivovar, a. s. pro účely potencionálního prodeje 100% podílu k 1. 1. 2018 blíže nespecifikovanému kupujícímu. Ocenění je provedeno z pohledu externího analytika. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. V první teoreticko-metodologické části jsou objasněny základní pojmy a postupy problematiky oceňování podniku. Ve druhé části jsou aplikovány tyto teoretické poznatky. V úvodu je představena společnost, dále je provedena strategická a finanční analýza. Následuje analýza a prognóza generátorů hodnoty, které slouží jako podklad pro finanční plán. Po sestavení finančního plánu následuje ocenění metodou diskontovaných peněžních toků. Jako doplňková metoda je použita tržná metoda odvětvových násobitelů.
Klíčová slova: ocenění podniku; generátory hodnoty; DCF entity; hodnota podniku
Název práce: Valuation of the company Pardubicky pivovar, a. s
Autor(ka) práce: Petrušková, Monika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this Master’s Thesis is to determine the market value of the company Pardubicky pivovar, a. s. for the purpose of the potential sale of a 100% share as of 1st January 2018 to potential not specified buyer from the perspective of an external analyst. The thesis is divided into two parts. The first theoretical part explains the basic concepts and procedures of business valuation. In the second part of the thesis theoretical knowledge is applied. After the company is introduced, the strategic and financial analysis is performed. In the next part follow analysis and the prognosis of value drivers which resulting into calculation of the financial plan. After the financial plan is completed, discounted cash flow method is used. The second method used is market method.
Klíčová slova: value drivers; business valuation; DCF entity; enterprise value

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 4. 2019
Datum podání práce: 27. 8. 2019
Datum obhajoby: 9. 9. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/69531/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: