Mobilní aplikace usnadňující procházení inzerátů s nabídkami míst k bydlení

Název práce: Mobilná aplikácia uľahčujúca prechádzanie inzerátov s ponukami miest na bývanie
Autor(ka) práce: Mareková, Deana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vojíř, Stanislav
Oponenti práce: Nguyen, Viet Bach
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá implementáciou mobilnej aplikácie pre vyhľadávanie nehnuteľností v programovacom jazyku Kotlin a cloudovej databáze Firestore. Cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť a implementovať intuitívnu mobilnú aplikáciu, ktorá bude mať dáta o prenájme nehnuteľností z webových aplikácií Ulovdomov.cz a Sreality.cz, ale ich aplikácia aj sprístupní užívateľom. Analýza a návrh aplikácie pozostáva zo špecifikovania cieľovej skupiny, funkčných a nefunkčných požiadaviek aplikácie. Podľa diagramu prípadu použitia bola naimplementovaná mobilná aplikácia. Štruktúra projektu bola vytvorená podľa MVC architektúry. Ďalej je opísané získavanie dát o prenájme bytov pre portál UlovDomov a Sreality, kde sú bližšie uvedené konkrétne získane dáta z portálov. V kapitole implementácia aplikácie boli vybrané najdôležitejšie funkcionality z naimplementovanéj mobilnej aplikácie, ktoré boli opísané. Na záver je aplikácia otestovaná podľa testovacích scenárov, kde sú uvedené výsledky a ďalšie návrhy na vylepšenie aplikácie.
Klíčová slova: mobilná aplikácia; Kotlin; Firestore; vyhľadávanie nehnuteľností; Android
Název práce: A mobile app that makes it easier to search for ads with housing offers
Autor(ka) práce: Mareková, Deana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Vojíř, Stanislav
Oponenti práce: Nguyen, Viet Bach
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Diploma thesis deals with the implementation of a mobile application for searching real in programming language Kotlin and cloud database Firestore. The aim of this diploma thesis is to design and implement an intuitive mobile application that will have got data about rental properties from the web applications Ulovdomov.cz and Sreality.cz, but their application also make available to users. Application analysis and design consists of specifying the target group, functional and non-functional requirements of the application. The mobile application has been implemented according to the use case diagram. The project structure was created according to MVC architecture. Further, it describes the acquisition of data on the lease of flats for the UlovDomov and Sreality portal, where specific data from the portals are specified in detail. In the chapter implementation of the application the most important functionalities from the implemented mobile application have been selected and described. Finally, the application is tested according to test scenarios, where the results and other suggestions for improving the application are presented.
Klíčová slova: Kotlin; Android; mobile application; search real; Firestore
Název práce: Mobilní aplikace usnadňující procházení inzerátů s nabídkami míst k bydlení
Autor(ka) práce: Mareková, Deana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vojíř, Stanislav
Oponenti práce: Nguyen, Viet Bach
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá implementací mobilní aplikace pro vyhledávání nemovitostí v programovacím jazyce Kotlin a cloudové databázi Firestore. Cílem této práce je navrhnout a implementovat intuitivní mobilní aplikaci, která bude mít data o pronájmu nemovitostí z webových aplikací Ulovdomov.cz a Sreality.cz, ale jejich aplikace i zpřístupní uživatelům. Analýza a návrh aplikace sestává z upřesnění cílové skupiny, funkčních a nefunkčních požadavků aplikace. Podle diagramu užití byla implementována mobilní aplikace. Struktura projektu byla vytvořena podle MVC architektury. Dále je popsáno získaná data o pronájmu bytů pro portál UlovDomov a Sreality, kde jsou blíže uvedeny konkrétní získané data z portálů. V kapitole implementace aplikace byly vybrány nejdůležitější funkcionality z implementace mobilní aplikace, které byly popsány. Na závěr je aplikace otestována podle testovacích scénářů, kde jsou uvedeny výsledky a další návrhy na vylepšení aplikace.
Klíčová slova: mobilní aplikace; Kotlin; Firestore; Android; vyhledávání nemovitostí

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Znalostní a webové technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačního a znalostního inženýrství

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 11. 2018
Datum podání práce: 1. 12. 2019
Datum obhajoby: 4. 2. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68100/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: