Finanční řízení rodinných firem

Název práce: Finanční řízení rodinných firem
Autor(ka) práce: Florianová, Marie
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pevná, Jana
Oponenti práce: Stejskalová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá finančním řízením rodinných firem v České republice. Práce je zaměřena na mikro, malé a střední rodinné firmy. Cílem je objasnit význam finančního řízení v tomto segmentu a na základě dotazníkového šetření zjistit, jakým způsobem se finanční řízení provádí a zda v této oblasti existují rozdíly mezi mikropodniky, malými a středními podniky. Pro naplnění cíle práce jsou na formulovány tři výzkumné otázky. První výzkumná otázka řeší oblast finančního plánování a rozhodování, druhá výzkumná otázka cílí na řízení pracovního kapitálu, poslední otázka zkoumá řízení investic. Dílčím cílem práce je zjistit, zda jsou mezi velikostními kategoriemi rodinných firem rozdíly ve finančním řízení. Vyslovené předpoklady o finančním řízení v jednotlivých kategoriích rodinných firem jsou statisticky testovány.
Klíčová slova: malý a střední podnik; finanční plánování; finanční řízení; dotazníkové šetření; rodinné podnikání
Název práce: Financial management of family businesses
Autor(ka) práce: Florianová, Marie
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pevná, Jana
Oponenti práce: Stejskalová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Master thesis solves financial management of family firms in the Czech Republic. The thesis is focused on micro small and medium enterprises. The main aim is to clarify the financial management of the family businesses on the basis of a questionnaire survey. Three research questions are formulated to meet the objective. The first reaseach question solves the area of financial planning and decision, the second reasech question targets on the management of working capital, the last question solves financial investment. One part of the goal is to determine if there are any differences between micro small and medium enterprises in the financial management. Stated assumptions about financial management in individual categories of family firms are statistically tested.
Klíčová slova: family business; financial management; financial planning; small and medium-sized enterprise; questionnaire survey

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 4. 2018
Datum podání práce: 12. 12. 2019
Datum obhajoby: 22. 1. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65688/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: