Analýza spotřebitelského chování při výběru sportovního oblečení a obuvi

Název práce: Analýza spotrebiteľského chovania pri výbere športového oblečenia a obuvi
Autor(ka) práce: Jakabovičová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Bažantová, Simona
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zameriava na analýzu jednotlivých faktorov, ktoré ovplyvňujú nákupné chovanie spotrebiteľov na trhu športového oblečenia a obuvi. Práca je zložená z dvoch hlavných častí, ktorými sú časť teoretická a časť praktická. Teoretická časť diplomovej práce sa sústreďuje na obecné teoretické poznatky z oblasti faktorov vplý-vajúcich na chovanie spotrebiteľa a nákupného rozhodovacieho procesu. Taktiež sa zameriava na jednotlivé fázy marketingového výskumu, ktorých postupnosť je násled-ne aplikovaná v teoretickej časti diplomovej práce. Praktická časť sa snaží priblížiť trh športového oblečenia a obuvi za pomoci základných údajov a špecifikácii produktov. Následne sú popísané dáta sekundárne z už realizovaných výskumov a ďalej vlastný primárny výskum na základe použitého dotazníkového šetrenia u spotrebiteľov špor-tového oblečenia a obuvi. Zo súhrnu získaných poznatkov z výskumu nasleduje inter-pretácia výsledkov, z ktorých vzišli odporúčania na zlepšenie pre marketing manage-ment.
Klíčová slova: spotrebiteľ; spotrebiteľské chovanie; športové oblečenie a obuv
Název práce: Analýza spotřebitelského chování při výběru sportovního oblečení a obuvi
Autor(ka) práce: Jakabovičová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Bažantová, Simona
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu jednotlivých faktorů, které ovlivňují nákupní chování spotřebitelů na trhu sportovního oblečení a obuvi. Práce je složena ze dvou hlavních částí, kterými jsou část teoretická a část praktická. Teoretická část diplomové práce se soustřeďuje na obecné teoretické poznatky z oblasti faktorů ovlivňujících chování spotřebitele a nákupního rozhodovacího procesu. Také se zaměřuje na jednotlivé fáze marketingového výzkumu, jejichž posloupnost je následně aplikována v teoretické části diplomové práce. Praktická část se snaží přiblížit trh sportovního oblečení a obuvi za pomoci základních údajů a specifikaci produktů. Následně jsou popsány data sekundární z již realizovaných výzkumů a dále vlastní primární výzkum na základě použitého dotazníkového šetření u spotřebitelů sportovního oblečení a obuvi. Ze souhrnu získaných poznatků z výzkumu následuje interpretace výsledků, z nichž vzešly doporučení ke zlepšení pro marketingové řízení.
Klíčová slova: spotřebitelské chování; spotřebitel; sportovní oblečení a obuv
Název práce: The analysis of consumer behavior in the selection of sportswear and footwear
Autor(ka) práce: Jakabovičová, Kristína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Bažantová, Simona
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis focuses on the analysis of individual factors that influence the purchasing behavior of consumers in the sportswear and footwear market. The thesis consists of two main parts, which are theoretical and practical. The theoretical part of the thesis focuses on general theoretical knowledge in the area of factors influencing consumer behavior and purchasing decision process. It also focuses on individual phases of marketing research, whose sequence is subsequently applied in the theoretical part of the thesis. The practical part tries to approach the market of sports clothing and footwear with the help of basic data and product specifications. Subsequently, secondary data from already realized surveys are described and further the primary research is based on the used questionnaire survey among sportswear and footwear consumers. From the summary of the research findings the interpretation of the results follows from which the recommendations for improvement for the marketing management emerged.
Klíčová slova: consumer; consumer behavior; sportswear and footwear

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2016
Datum podání práce: 20. 12. 2019
Datum obhajoby: 30. 1. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/58798/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: