Potenciál agroturistiky v Plzeňském kraji
Název práce: | Potenciál agroturistiky v Plzeňském kraji |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hessová, Tereza |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Kalábová, Markéta |
Oponenti práce: | Dvořák, Antonín |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá potenciálem agroturistiky v Plzeňském kraji. Cílem je zjistit, zda je region pro rozvoj této formy cestovního ruchu vhodný. Pro získání výsledků byla nejprve provedena rešerše odborné literatury k tématu agroturistika a následně byly podrobně analyzovány předpoklady Plzeňského kraje pro rozvoj agroturistiky. Následně byla provedena SWOT analýza shrnující nabyté informace. V rámci výzkumu byl vytvořen dotazník, který zodpovědělo 150 respondentů a jehož výsledky ukazují, jaké je povědomí o agroturistice u občanů České republiky a kolik lidí se této formy cestování aktivně účastní. Dotazník dále odkrývá zda lidé nakupují vše v supermarketech či zda odebírají zboží od lokálních producentů. |
Klíčová slova: | lokální produkty; farma; agroturistika; zemědělství |
Název práce: | Potential of agrotourism in the Pilsen region |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hessová, Tereza |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Kalábová, Markéta |
Oponenti práce: | Dvořák, Antonín |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis focuses on potential of agrotourism in the Pilsen region. The aim of this thesis is to investigate if the surveyed area is suitable for this form of tourism. In the first part literature research was carried out. Then the assumptions of the Pilsen region for the development of agrotourism were analyzed in detail. Furthermore the SWOT analysis of the agrotourism in the Pilsen region was created. The main goal of questionnaire, which was made in the practical part was to evaulate awarness of agrotourism in Czech Republic. Another questionnaire output was finding out how many people actively participate in this form of tourism. The questionnaire also reveals whether people buy everything in supermarkets or whether they buy goods from local producers. |
Klíčová slova: | agrotourism; local products; agriculture; farm |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 23. 9. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 4. 2020 |
Datum obhajoby: | 26. 5. 2020 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/70669/podrobnosti |