Analýza vybraného konceptu marketingové strategie společnosti Benzina

Název práce: Analýza vybraného konceptu marketingové strategie společnosti Benzina
Autor(ka) práce: Tilkeridisová, Gabriela
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Volfová, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá marketingovou strategií konceptu Stop Cafe, který byl vytvořen společností Benzina. Cílem této práce je zanalyzovat současnou marketingovou strategii tohoto konceptu a navrhnout doporučení na zlepšení, která vycházejí ze zpracovaných marketingových analýz a z vlastního dotazníkového šetření. Teoretická část se věnuje charakteristice marketingu, vybraným marketingovým tématům a marketingovému výzkumu. Praktická část se dělí na tři kapitoly. Nejprve jsou uvedeny informace o čerpacích stanicích v České republice a jejich konceptech. Druhá kapitola zahrnuje představení společnosti Benzina a jejího konceptu Stop Cafe, informace o některých konkurenčních konceptech, analýzu markentingové strategie a aplikaci marketingového mixu se SWOT analýzou. Poslední kapitola se týká vlastního dotazníkového šetření a je v ní popsána metodika, vyhodnocení a shrnutí výzkumu. V závěru je celý koncept zhodnocen a jsou navrženy doporučení na jeho vylepšení.
Klíčová slova: Koncept čerpacích stanic ; Stop Cafe; marketingová strategie; marketingové analýzy ; dotazníkové šetření
Název práce: Analysis of marketing strategy of chosen concept by company Benzina
Autor(ka) práce: Tilkeridisová, Gabriela
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Volfová, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This master thesis deals with marketing strategy of concept Stop Cafe which was created by company Benzina. The aim of this thesis is to analyze the current marketing strategy of this concept and to propose recommendations for improvements based on processed marketing analyzes and own questionnaire survey. The theoretical part is dedicated to the characteristics of marketing, selected marketing topics and marketing reasearch. The practical part is divided into three chapters. Firstly, information about petrol stations in the Czech republic and their concepts are provided. The second chapter includes the introduction of company Benzina and its concept called Stop Cafe, facts about some competitive concepts, analysis of marketing strategy and application of marketing mix and SWOT analysis. The last chapter is related to the own questionnaire survey and describes the methodology, evaluation and summary of the reasearch. In conclusion, the whole concept is evaluated and some recommendations for improvements are suggested.
Klíčová slova: Concept of petrol stations; Stop Cafe; marketing strategy; marketing analyses ; questionnaire research method

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 1. 2019
Datum podání práce: 20. 4. 2020
Datum obhajoby: 26. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68353/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: