Podpora sportu ve vybraných obcích s rozšířenou působností

Název práce: Podpora sportu ve vybraných obcích s rozšířenou působností
Autor(ka) práce: Nečas, Lukáš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vopátek, Jiří
Oponenti práce: Votava, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce má za cíl provést finanční analýzu podpory sportu z obecních rozpočtů z vybraných obcí s rozšířenou působností, kterými jsou Kolín, Kutná Hora,Nymburk a Poděbrady, a provést vzájemné porovnání těchto čtyř měst z hlediska vynakládaných výdajů z jejich rozpočtů do sportu, přičemž k porovnání dochází na úrovni běžných i kapitálových výdajů. Součástí tohoto cíle je i realizace rozboru dotačních programů pro finanční podporu sportu. V práci tak dochází k analýze veřejných dat v podobě rozpočtů, závěrečných účtů a dotačních programů na podporu sportu u jednotlivých měst. Pomocí této analýzy veřejných dat dochází k vyhodnocení pořadí obcí s nejlepší finanční podporou za zkoumané pětileté období, kdy na základě analýzy a komparace běžných a kapitálových výdajů do sportu a rozboru dotačních programů je nejlepší finanční podpora sportu stanovena u obce Kutná Hora, přičemž dalšími obcemi v pořadí jsou Kolín, Poděbrady a Nymburk. Všem čtyřem analyzovaným obcím je v této práci také doporučeno, na základě zmiňovaných analýz, zvýšit transparentnost v oblasti finanční podpory sportu.
Klíčová slova: obce s rozšířenou působností; běžné výdaje; kapitálové výdaje; dotační programy; podpora sportu
Název práce: The support for sport in selected municipalities with extended competence
Autor(ka) práce: Nečas, Lukáš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vopátek, Jiří
Oponenti práce: Votava, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis aims to perform a financial analysis of support for sport from municipal budgets from selected municipalities with extended powers, such as Kolín, Kutná Hora, Nymburk and Poděbrady, and to compare these four cities in terms of expenditure from their budgets for sport. The comparison occurs on current and capital expenditures. Part of this goal is the implementation of the analysis of subsidy programs for financial support for sport. The work analyzes public data in the form of budgets, final accounts and grant programs to support sports in individual cities. Using this analysis of public data occurs to evaluate the ranking of municipalities with the best financial support for the five-year period, when based on the analysis and comparison of current and capital expenditure on sport and analysis of grant programs. The best financial support for sport is determined in Kutná Hora, while other municipalities in the order are Kolín, Poděbrady and Nymburk. For all four municipalities analyzed in this work are also recommended, based on the aforementioned analyzes, to increase transparency in the area of financial support for sport.
Klíčová slova: municipalities with extended powers; current expenditure; capital expenditure; grant programs; sport support

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra společenských věd

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 3. 2019
Datum podání práce: 21. 4. 2020
Datum obhajoby: 4. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/69144/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: