Potenciál gastronomických akcí v České republice

Název práce: Potenciál gastronomických akcí v České republice
Autor(ka) práce: Coufalová, Klára
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Hilšerová, Monika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickými akcemi a festivaly v České republice. Primárním cílem práce je zhodnotit celkovou spokojenost návštěvníků s nabídkou kulinářských akcí a rovněž zjistit, které akce na českém trhu návštěvníkům chybí. Sekundárním cílem práce je po zhodnocení předností a nedostatků podat doporučení, v jakých oblastech by se gastronomické akce v České republice mohly do budoucna rozvíjet. Pro splnění stanovených cílů v této práci slouží kvantitativní výzkum provedený formou dotazníkového šetření a následná analýza získaných dat. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí, které jsou dále členěny do kapitol a podkapitol. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a je podán ucelený pohled na gastronomický cestovní ruch. Druhá část práce se zaměřuje na celkovou nabídku gastronomických akcí a festivalů v České republice. Poslední část práce je věnována provedenému výzkumu a analýze získaných dat a rovněž jsou zde zahrnuty závěry z šetření a stanovená doporučení pro budoucí rozvoj kulinářských akcí v České republice.
Klíčová slova: gastronomický cestovní ruch; gastronomické akce; kulinářské festivaly; cestovní ruch; gastronomie
Název práce: The potential of Food and Beverages festival in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Coufalová, Klára
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Hilšerová, Monika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is focused on Food and Beverages festivals in the Czech Republic. The main purpose of the thesis is to examine visitors’ level of satisfaction with the supply of these festivals and to determine which Food and Beverages festivals lack on the Czech market. The thesis is also focused on giving a recommendation for a future development of Food and Beverages festivals in the Czech Republic after evaluating their strengths and shortcomings. In order to satisfy these objectives, a quantitative research is held.The thesis is divided into three parts. The first part examines gastronomy and food tourism from the theoretical point of view. The second part pays attention to the supply of Food and Beverages festivals in the Czech Republic. The third part of the thesis focuses on the conducted survey and analysis of the collected data and includes conclusions and recommendations.
Klíčová slova: food and beverages festivals; gastronomy; food tourism; culinary festivals; tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2019
Datum podání práce: 22. 4. 2020
Datum obhajoby: 25. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70821/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: