Podnikatelské prostředí Filipin a možnosti uplatnění českých firem

Název práce: Podnikatelské prostředí Filipin a možnosti uplatnění českých firem
Autor(ka) práce: Jašková, Karolína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Müller, Štěpán
Oponenti práce: Gullová, Soňa
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je poskytnout českým subjektům zvažujícím expanzi na tento trh, ucelený přehled o současném podnikatelském prostředí Filipín, jeho specifikách a perspektivních odvětvích pro vývoz a zahraniční investice. První část práce je věnována teoretickému konceptu podnikatelského prostředí a přístupům k jeho hodnocení. Dále teoretickým výkladem PEST a SWOT analýzy. Druhá kapitola je věnovaná hodnocení současného podnikatelského prostředí Filipín za využití PEST analýzy, výsledkům hodnocení v rámci mezinárodních žebříčků konkurenceschopnosti, specifikům zakládání podnikání na Filipínách. a postupům v případě dovozu, či vývozu na Filipíny. Poslední kapitola je dedikována vývoji obchodních vztahům mezi Českou republikou a Filipínami a identifikaci perspektivních odvětví pro uplatnění českých subjektů. V závěru, je na základě znalostí získaných v průběhu celé práce, vypracovaná SWOT analýza filipínského podnikatelského prostředí.
Klíčová slova: Filipíny; Podnikatelské prostředí; PEST analýza; SWOT analýza
Název práce: Business Environment in Philippines and export and investment opportunities for for Czech companies on this market
Autor(ka) práce: Jašková, Karolína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Müller, Štěpán
Oponenti práce: Gullová, Soňa
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this master thesis is to provide Czech entreprises looking to expand to Philippines, with a comprehensive overview of current business environment in Philippines. Define its specifics and investment and export opportunities. The first chapter is devoted to the theoretical framework of business environment and selected approaches to the business environment evaluation. Further definition of the PEST model and the SWOT analysis. The second chapter is devoted to the evaluation of the current business environment in the Philippines using PEST analysis and Ease of Doing Business and World Competitiveness Yearbook results. Further this chapter focuses on how foreigner can start a business in Philippines and specific requirements and procedures for exporting or importing to Philippines. The last chapter indetifies investment and export opportunities for Czech entreprises and the end of the chapter is dedicated to Philippines SWOT analysis.
Klíčová slova: Business environment; Philippines; SWOT analysis; PEST analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 9. 2019
Datum podání práce: 22. 4. 2020
Datum obhajoby: 29. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70539/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: