Agroturistika ve východních Čechách

Název práce: Agroturistika ve východních Čechách
Autor(ka) práce: Fliegerová, Sára
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štemberk, Jan
Oponenti práce: Jarolímková, Liběna
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této práce je zhodnocení vybraných agroturistických zařízení ve východních Čechách z hlediska poskytovaných služeb a porovnání krajů Královéhradeckého a Pardubického. Dále vytvoření finálních doporučení pro vybraná agroturistická zařízení, díky kterým by bylo možné zvýšit návštěvnost a zisky vybraných zařízení.V řešení byla použita kvalitativní metoda formou řízených rozhovorů vedených s majiteli agroturistických zařízení a také kvantitativní metoda, při které byly použity dotazníky pro hosty vybraných zařízení.V komparaci krajů ze stanovených kritérií lépe vychází kraj Královéhradecký, například v příjezdu turistů je tím více navštěvovaným krajem.Na základě zjištěných údajů byly vytvořeny doporučení, které by zařízením mohli zajistit vyšší návštěvnost a zisky. Za důležité se v práci pokládá zaměřit reklamu co nejvíce na cílovou skupiny, kterou dle provedených výzkumů jsou – rodiny s dětmi. Navrženo je využití event marketingu, respektive pořádání tematických akcí. Za důležité je také považováno klást větší důraz na využití prostorů daných zařízení více pro skupiny z obchodní sféry tedy například k pořádání meetingů, konferencí, školení zaměstnanců a méně aby byli využívány veřejností (na rodinné oslavy apod.)Vhodné je jistě i následování nejnovějších trendů danými zařízeními, jako jsou například cyklistika, poptávka klientů po vyšší kvalitě služeb a preference kratších, ale zato častějších pobytů.
Klíčová slova: Zemědělství; Venkovská turistika; Cestovní ruch; východní Čechy; Královéhradecký kraj; Pardubický kraj; Agroturistika
Název práce: Agrotourism in eastern Bohemia
Autor(ka) práce: Fliegerová, Sára
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Štemberk, Jan
Oponenti práce: Jarolímková, Liběna
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to evaluate selected agritourism farms in eastern Bohemia in terms of provided services and to compare the Hradec Králové and Pardubice regions. Another goal is the creation of final recommendations for selected agritourism farms, due to which it would be possible to increase the occupancy and profits of the selected farms.In the proces of solution, it was used a qualitative method in the form of controlled interviews conducted with the owners of agrotourism farms and also a quantitative method in which questionnaires were used for the guests of the selected farms. In the comparison of regions, the Hradec Králové Region shows better results based on the set criteria, for example according to the arrival of tourists it is the more visited region. Based on this data, recommendations have been made to help establish higher farms occupancy and profits. It is important to focus advertising as much as possible on the target group, which is according to the research - families with children. It is proposed to use event marketing, for instance organizing thematic events. It is also considered to be important to place more emphasis on the use of the premises of the facilities more for groups from the business sphere, for example to hold meetings, conferences, staff training and to use them less by the public (for family celebrations, etc.) It is also appropriate to follow the latest trends by the farms, such as cycling, client demand for higher quality services and preference for shorter but more frequent stays.
Klíčová slova: Agrotourism; Agriculture; Rural tourism; eastern Bohemia; Hradec Králové Region; Pardubice Region

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 9. 2019
Datum podání práce: 24. 4. 2020
Datum obhajoby: 26. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70608/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: