Vietnamská gastronomie v Praze

Název práce: Vietnamská gastronomie v Praze
Autor(ka) práce: Dangová, Thu Hang
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vaníček, Jiří
Oponenti práce: Bejdáková, Blanka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je představit vietnamskou gastronomii v Praze se zaměřením na vietnamské kavárny, jmenovitě kavárny Anthill a Cafefin. Bakalářská páce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Byly zde použity metody syntézy, pozorování, deskripce, indukce a dedukce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy cestovního ruchu, je obecně představen Vietnam, jeho kultura a zvyklosti. Dále je popsán příchod vietnamských příslušníků do Čech, jsou přiblížena specifika vietnamské kuchyně a vietnamských kaváren. V praktické části nalezneme vlastní výzkum, který se provedl pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů s provozovateli vybraných kaváren. Na závěr je vypracovaný návrh pro zvýšení atraktivity kaváren na základě provedeného výzkumu.
Klíčová slova: Vietnam; kavárna; cestovní ruch
Název práce: Vietnamese gastronomy in Prague
Autor(ka) práce: Dangová, Thu Hang
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vaníček, Jiří
Oponenti práce: Bejdáková, Blanka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The purpose of this bachelor thesis is to introduce vietnamese gastronomy in Prague with focus on Vietnamese café’s – specifically café Anthill and Cafefin. This thesis is divided into theoretical and practical parts. The methods used, while writing the bachelor thesis were synthesis, observation, description, induction and deduction. The theoretical part of the thesis is dedicated to defining basic terminology of tourism, description of Vietnam, it’s culture, gastronomy and first Vietnamese residents in Czech Republic. The following parts are about specifics of Vietnamese gastronomy and café’s. The practical part consists of research, which was conducted via survey and interviews. To conclude, the thesis suggests recommendation to the businesses to increase the attractivity.
Klíčová slova: tourism; gastronomy; Vietnam

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 10. 2018
Datum podání práce: 24. 4. 2020
Datum obhajoby: 1. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67249/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: