Chytrá mobilní zařízení pro sport

Název práce: Inteligentné nositeľné zariadenia pre šport
Autor(ka) práce: Valluš, Štefan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novotný, Jakub
Oponenti práce: Zažímal, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa bude zaoberať inteligentnými nositeľnými zariadeniami, ktoré môže užívateľ používať počas rôznych športových aktivít. V práci sú rozobrané jednotlivé modely, inteligentných nositeľných zariadení pre šport od najpredávanejších značiek (Samsung, Xiaomi, Apple, Fitbit, Polar, atď.). Pomocou komparatívnej analýzy autor priblížil rôzne možnosti pripojenia, ktoré sa používajú pre komunikáciu so zariadeniami. Okrem bežných možností pripojenia bola porovnávaná aj menej známa možnosť ANT+. Ďalej autor popísal senzory a funkcie , ktoré z nich vyplývajú. V praktickej časti je popísané a graficky zobrazenie cesty dát z domovskej aplikácie. Touto cestou je buď automatická synchronizácia alebo synchronizácia s aplikáciami tretích strán. V práci je ukázaný podrobný popis nastavenia automatickej synchronizácie. Pri synchronizácií s aplikáciami tretích strán dochádza k exportu dátového súboru z nositeľného zariadenia v rôznom formáte (.GPX, .TCX, .FIT, a podobne) a následného importu do aplikácie, ktorá tento formát súboru podporuje. Táto cesta dát je porovnávaná u rôznych domácich aplikácií od rôznych spoločnosti. V závere práce je vykonaná analýza aplikácií tretích strán. Tieto aplikácie vyhodnocujú exportované dáta z nositeľného zariadenia pomocou grafov, štatistík a dokážu priniesť užívateľovi ľahší pohľad na dáta.
Klíčová slova: synchronizácia; zariadenie; aplikácia; dáta; pripojenie
Název práce: Smart wearable devices for sports
Autor(ka) práce: Valluš, Štefan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Novotný, Jakub
Oponenti práce: Zažímal, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis will deal with smart wearable devices which the user can use during various sports activities. The thesis analyze individual models, smart wearable sports equipment’s from the best-selling brands (Samsung, Xiaomi, Apple, Fitbit, Polar, etc.).Using comparative analysis, the author explores the various connectivity options that are used to communicate with devices. In addition to common connection options, the less-known ANT+ option was also compared. Furthermore, the author describe the sensors and functions that result from them.The practical part describes and graphically displays the path of data from the home application. This is either automatic sync or sync with third-party apps. The thesis contain a detailed description how to set up automatic synchronization. When synchronizing data with third-party applications, the data file is exported from a wearable device in a variety of formats (.GPX, .TCX, .FIT, etc.) and then imported into an application that supports concrete file format. This data path is compared for different home applications from different companies.At the end of this thesis an analysis of third parties applications is performed. These applications evaluate exported data from a wearable device using graphs, statistics, and can provide the user with an easier view of the data.
Klíčová slova: application; data; connection; sync; equipment
Název práce: Chytrá mobilní zařízení pro sport
Autor(ka) práce: Valluš, Štefan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novotný, Jakub
Oponenti práce: Zažímal, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se bude zabývat inteligentní nositelnými zařízeními pro sport, které může uživatel použít při různých sportovních aktivitách. V práci jsou rozebrány jednotlivé modely chytrých nositelných elektronických zařízení pro sport od nejprodávanějších značek (Samsung, Xiaomi, Apple, Fitbit, Polar, aj.). Pomocí srovnávací analýzy, autor přiblížil různé možnosti připojení, které se používají pro komunikaci se zařízenými. Kromě běžných možností připojení byla porovnána i méně známá možnost ANT+. Následně autor popsal senzory a funkce, které z nich vyplývají. V praktické části je popsáno a graficky zobrazeno cesta dat z domovské aplikace. Touto cestou je buď automatická synchronizace, nebo synchronizace s aplikací třetích stran. V práci je ukázán podrobný popis nastavení automatické synchronizace. Při synchronizaci s aplikací třetích stran dochází k exportu datového souboru z nositelného zařízení v různém formátu (.GPX , .TCX, .FIT, aj.) a následného importu do aplikace, která tento formát souboru podporuje. Tato cesta dat je porovnána s řadou domácích aplikací od různých společností. V závěru práce je provedena analýza aplikací třetích stran. Tyto aplikace vyhodnocují exportovaná data z nositelných zařízení pomocí grafů, statistik a dokážu přinést uživatelovi lehčí pohled na data.
Klíčová slova: aplikace; data; připojení; synchronizace; zařízení

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 9. 2019
Datum podání práce: 26. 4. 2020
Datum obhajoby: 5. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70833/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: