Internet věcí, jeho využití a implementace v osobních automobilech a analýza nabídky na trhu propojených automobilů

Název práce: Internet věcí, jeho využití a implementace v osobních automobilech a analýza nabídky na trhu propojených automobilů
Autor(ka) práce: Pěrůžek, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Novotný, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce je zaměřená na téma internetu věcí, jeho využití a implementaci v osobních automobilech a analýzu nabídky na trhu propojených automobilů. Práce je dělená na dvě části. V první části bude čtenář seznámen s internetem věcí jako takovým. Druhá část se věnuje využití v oblasti automobilového průmyslu, kde je mnoho způsobů využití od automatického řízení pomocí navigace až po systém zamezení kolizi s dalším vozidlem. Prvním cílem této práce bylo popsat internet věcí jako takový, jeho využití v různých sférách lidského života a teoreticky popsat jeho fungování, zejména v dopravě. Druhým cílem práce bylo zanalyzovat současnou nabídku na trhu s propojenými automobily, přičemž autor si pro tento účel vybral následující automobilové značky – BMW od společnosti BMW AG, Škoda od společnosti Škoda, a.s. a Nissan od společnosti Nissan Motor Co., Ltd. S tím souviselo provedení dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit, které funkcionality jsou z pohledu potenciálních zákazníků vnímané jako nejdůležitější. To následně umožnilo vyhodnotit, které z výše uvedených značek v současné době nabízí z pohledu potenciálních zákazníků nejkomplexnější řešení.
Klíčová slova: Analýza nabídky; Chytré automobily; Internet věcí; Propojené automobily
Název práce: Internet of things, it's use and implementation in cars and analysis of supply of connected cars
Autor(ka) práce: Pěrůžek, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Novotný, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this thesis was to focus on the topic of the Internet of Things and it’s implementation and use in cars and on analysis of the supply of connected cars. This work has two parts. In the first part will be presented and described the Internet of Things itself. The second part is focused on the use of the Internet of Things in the car industry where are many ways how to utilize it including automated driving using a navigation system or preventing the vehicle from a possible crash. The first goal was to describe what is the Internet of things and how it works, how it can be used in many different areas and especially in transportation in general. The second goal was to analyse the current supply of connected cars. The author chose for this purpose the following car makes – BMW from company BMW AG, Škoda from company Škoda, a.s. and Nissan from company Nissan Motor Co., Ltd. This involved researching to find out what functions are the most important for potential customers. Results of the research enabled to find out which of these makes offers the most complex solution in terms of demand of potential customers.
Klíčová slova: Smart cars; Analysis of supply; Inetrnet of things; Connected cars

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 10. 2019
Datum podání práce: 6. 5. 2020
Datum obhajoby: 18. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/71556/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: