Optimalizácia IT nákladov vo firme

Název práce: Optimalizácia IT nákladov vo firme
Autor(ka) práce: Varzaly, Rastislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V moderných firmách sú IT riešenia a produkty kľúčové pre fungovanie a výkonnosť firmy. Vo všeobecnosti zložitosť IT v týchto firmách je pomerne vysoká a náklady na IT sú zodpovedajúcim spôsobom zložité. V teoretickej časti sa táto práca zaoberá problémami komplexnej povahy nákladov IT. Popisuje IT prvky a triedi ich do kategórii IT nákladov, ktoré zadefinuje a opíše. Ďalej táto práca ukáže metódu ako efektívne vieme zistiť náklady IT a aká je možnosť optimalizácie týchto nákladov.V praktickej časti tejto práce sa zistia komponenty IT danej firmy. Získajú sa jednotlivé náklady týchto komponentov. Tieto komponenty sa zhrnú a zhodnotia. Výstupom bude zhrnutie týchto nákladov a návrh optimalizácie pre danú firmu.
Klíčová slova: IT náklady; optimalizácia; outsourcing; benchmarking; TCO
Název práce: Optimization of IT costs in the company
Autor(ka) práce: Varzaly, Rastislav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
In modern companies, IT solutions and products are key to the operation and performance of the company. In general, the complexity of IT in these companies is relatively high and the cost of IT is correspondingly complex. In the theoretical part, this work deals with problems of the complex nature of IT costs. It describes IT elements and classifies them into categories of IT costs, which it defines and describes. Furthermore, this work will show a method of how effectively we can determine the costs of IT and what is the possibility of optimizing these costs.In the practical part of this work, the IT components of the company will be identified. The individual costs of these components will be obtained. These components will be summarized and evaluated. The output will be a summary of these costs and a proposal for optimization for the company.
Klíčová slova: IT costs; optimization; outsourcing; TCO; benchmarking
Název práce: Optimalizácia IT nákladov vo firme
Autor(ka) práce: Varzaly, Rastislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V moderních firmách jsou IT řešení a produkty klíčové pro fungování a výkonnost firmy. Obecně složitost IT v těchto firmách je poměrně vysoká a náklady na IT jsou odpovídajícím způsobem složité. V teoretické části se tato práce zabývá problémy komplexní povahy nákladů IT. Popisuje IT prvky a třídí je do kategorii IT nákladů, které vymezí a popíše. Dále tato práce ukáže metodu jak efektivně víme zjistit náklady IT a jaká je možnost optimalizace těchto nákladů.V praktické části této práce se zjistí komponenty IT dané firmy. Získají se jednotlivé náklady těchto komponent. Tyto komponenty se shrnou a zhodnotí. Výstupem bude shrnutí těchto nákladů a návrh optimalizace pro danou firmu
Klíčová slova: benchmarking; IT náklady; optimalizace; outsourcing; TCO

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 12. 2019
Datum podání práce: 11. 5. 2020
Datum obhajoby: 18. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72135/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: