Personální marketing vybrané společnosti a jeho dopad na získávání zaměstnanců

Název práce: Personální marketing vybrané společnosti a jeho dopad na získávání zaměstnanců
Autor(ka) práce: Kroulíková, Lucie
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Langšádlová, Karolína
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je analyzovat činnosti v oblasti personálního marketingu konkrétní společnosti a provést výzkum vnímání síly zaměstnavatelské značky této společnosti, na jehož základě bude možné vyvodit relevantní závěry a doporučit dané společnosti podněty ke zvýšení efektivity personálních marketingových aktivit pro získávání kompetentních zaměstnanců. V první, teoretické části práce je uveden výklad personálního marketingu, budování zaměstnavatelské značky a personálního marketingu v online podobě. Teorie se opírá o knižní i elektronické publikace, vědecké články a studie, a to jak české, tak především zahraniční. Empirická část práce je věnována představení zkoumané společnosti, analýze jejích marketingových aktivit z oblasti personalistiky a samotnému výzkumu v podobě hloubkových rozhovorů s potenciálními uchazeči o zaměstnání, pomocí kterého lze naplnit hlavní cíl práce. Na základě výzkumu jsou vyvozeny závěry a doporučení pro analyzovanou společnost.
Klíčová slova: Budování zaměstnavatelské značky; Personální marketing; Vnímání zaměstnavatelské značky; Zaměstnanci; Nábor
Název práce: Personnel marketing of selected company and its impact on recruitment
Autor(ka) práce: Kroulíková, Lucie
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Langšádlová, Karolína
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the diploma thesis is to analyse the activities in the field of personnel marketing of a company and to conduct a research which aims to investigate perception of strength of the company’s employer brand. Based on the analysis it is possible to draw relevant conclusions and provide the given company with recommendations to attract competent staff. The first, theoretical part of the thesis aims to explain terms of personnel marketing, building an employer brand and online personnel marketing. The theory is based on books and electronic publications, as well as scientific articles and studies, both Czech and foreign. The empirical part of the thesis is devoted to the introduction of the examined company, the analysis of its HR marketing activities and the research itself in the form of in-depth interviews with potential future employees of the company. Based on the research, conclusions and recommendations for the analysed company are drawn.
Klíčová slova: Employer branding; Brand awareness; Employees; Personnel marketing; Recruitment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 6. 2019
Datum podání práce: 11. 5. 2020
Datum obhajoby: 3. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70015/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: