Projekt Manifesto Market a jeho role v kulturním životě Prahy

Název práce: Projekt Manifesto Market a jeho role v kulturním životě Prahy
Autor(ka) práce: Kloučková, Karolína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Prokůpek, Marek
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá gastronomickým a kulturním projektem Manifesto Market, který vznikl v Praze na Florenci v roce 2018 a v současné době je možno ho navštívit již ve dvou lokalitách. Cílem práce je zjistit, jakou tento projekt hraje roliv kulturním životě města Prahy.V teoretické části má práce za cíl seznámit čtenáře s veřejným prostorem ve městě a jeho využitím. Od veřejného prostoru se přesune ke gastronomicko-kulturním eventům a kulturní infrastruktuře města Prahy. Věnuje se ale především samotnému projektu Manifesto Market. Popisuje, kde se zakladatel projektu inspiroval, zabývá se procesem výběru restaurací v projektu, názvem, vizuálním stylem a komunikací Manifesta. Dále se práce zaměřuje na vybrané lokality Manifesta. Popisuje, jak probíhal výběr těchto lokalit a jaký byl proces jejich získávání a následná realizace. Na konci teoretické části se čtenář dozví o kulturní nabídce Manifesta.Praktická část je započata analýzou rozhovoru se zakladatelem Manifesta Marketu, Martinem Barrym. Následuje srovnání konceptu Manifesta s podobnými zahraničními projekty. V praktické části je ale největší prostor věnován analýze dotazníkus návštěvníky Manifesta, týkající se především důvodu, zda jsou spokojeni s kulturní nabídkou projektu či zda by uvítali více kulturních eventů. Dotazník zjišťuje například i jak se o projektu dozvěděli, zda jsou spokojeni s lokalitami Manifesta, jejich nabídkou a dalšími službami. Po vyhodnocení všech odpovědí jsou výsledky dotazníku zanalyzovány a zformulovány.
Klíčová slova: Manifesto Market; Florenc; Smíchov; veřejný prostor; gastronomie; event; kultura; kulturní infrastruktura
Název práce: Project Manifesto and its role in the cultural life of Prague
Autor(ka) práce: Kloučková, Karolína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Prokůpek, Marek
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the gastronomic and cultural project Manifesto Market, which was founded in Prague in Florence in 2018 and currently it is possible to visit it in two places. The aim of this work is to find out what role this project plays in the cultural life of Prague.The theoretical part of the thesis aims to acquaint the reader with the public space in the city and its use. It will move from public space to gastronomic and cultural events and the cultural infrastructure of Prague. In particular, it focuses primarily on the Manifesto Market project itself. It describes where the founder of the project was inspired, discusses the process of selecting restaurants in the project, the name, visual style and the communication of Manifesto. Furthermore, the work will focus on selected locations of Manifesto. It describes the process of space selection and the process of their acquisition and subsequent implementation. At the end of the theoretical part, the reader will learn about the cultural aspects of Manifesto.In the practical part, the largest space is devoted to analyzing the questionnaire with Manifesto visitors, mainly concerning the reason whether they are satisfied with the cultural offer of the project or whether they would welcome more of cultural events. The questionnaire also finds out, for example, how they learned about the project, whether they are satisfied with the Manifesto locations and their offer of products and more. This is followed by an analysis of an interview with the founder of Manifesto Market, Martin Barry. The conclusion of the practical part of this work is devoted to a comparison of this concept with similar foreign projects.
Klíčová slova: Manifesto Market; public space; gastronomy; event; cultural infrastructure; culture; Florenc; Smíchov

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 10. 2019
Datum podání práce: 12. 5. 2020
Datum obhajoby: 4. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72353/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: