Role marketingové agentury při implementaci brand strategie

Název práce: Role marketingové agentury při implementaci brand strategie
Autor(ka) práce: Procházková, Michaela
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kubíček, Aleš
Oponenti práce: Kolouchová, Daniela
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce zkoumá problematiku implementace brand strategie do podniku klienta, a to jak z pohledu klientů, kteří ji implementují, tak i strategického týmu agentury, kteří připravují nástroj pro implementaci ve formě implementační roadmapy. Cílem diplomové práce je zjistit, jak může marketingová agentura a implementační roadmapa svojí rolí snížit počet případů, kdy se po odevzdání implementační roadmapy samotná implementace u klientů neuskuteční. Pro naplnění cíle je využit kvalitativní výzkum formou vícenásobné případové studie. Výsledkem práce je zjištění, že pro zajištění úspěšné a plné implementace je role agentury pro klienty klíčová a měla by mít nad implementací kontrolu až do samotného konce. Práce dále specifikuje doporučení pro úpravy implementačních roadmap plynoucí ze zpětné vazby klientů a strategického týmu, která jsou klíčová pro zlepšení celého procesu implementace brand strategie.
Klíčová slova: Strategie; Brand strategie; Implementace strategie; Implementační roadmapa; Případová studie; Marketingová agentura
Název práce: The role of marketing agency in brand strategy implementation
Autor(ka) práce: Procházková, Michaela
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kubíček, Aleš
Oponenti práce: Kolouchová, Daniela
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The object of study of this dessertation is the implementation of a brand strategy by customers of marketing agency XY in Czech Republic. The goal of the multi case study is to understand new ways how a marketing agency could improve its services to minimise instances of unsuccessful implementations by its customers. Through qualitative research method, the study critically evaluates how customers, responsible for implementation itself, as well as internal strategists in a marketing agency utilise an implementation roadmap and whether it could be improved for future instances. The paper finds that for a successful and complete implementation of brand strategy, the role of the agency is crucial and should not be uninterrupted until finished. The dissertation furthemore introduces recommendations for implementation roadmap improvements as a products offering of the agency.
Klíčová slova: Brand strategy; Strategy; Strategy implementation; Implementatiton roadmap; Marketing agency; Case study

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 12. 2019
Datum podání práce: 12. 5. 2020
Datum obhajoby: 5. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/71850/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: