Specifika marketingu velkoobchodů se zaměřením na současné marketingové trendy B2B prostředí

Název práce: Špecifiká marketingu veľkoobchodov so zameraním na súčasné marketingové trendy B2B prostredia
Autor(ka) práce: Gondek, Denis
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Machek, Martin
Oponenti práce: Řehák, Ivo
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá špecifikami v marketingovej činnosti veľkoobchodov v Českej republike a v zahraničí a zároveň zhodnotením vybranej veľkoobchodnej spoločnosti podnikajúcej v sektore stavebníctva so zameraním sa na súčasné marketingové trendy B2B prostredia. Prvá časť práce sa sústredí na teoretické vymedzenie špecifík a marketingových trendov veľkoobchodov v zahraničí a v Českej republike na základe prevedenej rešerše zahraničnej a českej literatúry a výskumov. Druhá časť diplomovej práce je venovaná analýze českého a slovenského stavebného trhu. Táto analýza je zrealizovaná na základe kvantitatívneho výskumu, ktorého otázky sú koncipované z literárnej rešerše spracovanej v prvej časti práce. Následne je predstavená veľkoobchodná spoločnosť HASOFT – VELKOOBCHOD, s. r. o. a jej pôsobenie v podmienkach českého a slovenského stavebného trhu. V rámci tejto časti je tiež zanalyzovaná jej marketingová a predajná činnosť z hľadiska zamerania sa na súčasné marketingové trendy B2B prostredia. Analýza je uskutočnená prostredníctvom získaných dát z osobných rozhovorov s kľúčovými zamestnancami spoločnosti. Cieľom diplomovej práce je na základe získaných poznatkov a analýz súčasného nastavenia českého a slovenského trhu a marketingovej a predajnej činnosti vybranej spoločnosti, navrhnúť jej marketingovú optimalizáciu a zároveň priniesť návrhy na jej zlepšenie.
Klíčová slova: moderný B2B zákazník; obsahový marketing; osobný predaj; stavebníctvo ; B2B marketing
Název práce: Specifics of wholesale marketing with a focus on current marketing trends in the B2B environment
Autor(ka) práce: Gondek, Denis
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Machek, Martin
Oponenti práce: Řehák, Ivo
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the specifics in the marketing activities of wholesalers in the Czech Republic and abroad, as well as the evaluation of selected wholesale companies operating in the construction sector with a focus on current marketing trends in the B2B environment. The first part of the work is focused on the theoretical definition of the specifics and marketing trends of wholesalers abroad and in the Czech Republic based on a search of foreign and Czech literature and research. The second part of the diploma thesis is devoted to the analysis of the Czech and Slovak construction market. This analysis is performed based on quantitative research, the questions of which is conceived from the literature search processed in the first part of the work. Subsequently, the wholesale company HASOFT - VELKOOBCHOD, s. r. o. and its operation in the conditions of the Czech and Slovak construction market is introduced. In this part, its marketing and sales activities are also analyzed in terms of focusing on current marketing trends in the B2B environment. The analysis is performed through data obtained from personal interviews with key employees of the company. The aim of the diploma thesis is based on the acquired knowledge and analysis of the current setting of the Czech and Slovak market, marketing and sales activities of the selected company, to propose its marketing optimization and bring suggestions for its improvement.
Klíčová slova: content marketing; personal sales; construction ; B2B marketing; modern B2B customer
Název práce: Specifika marketingu velkoobchodů se zaměřením na současné marketingové trendy B2B prostředí
Autor(ka) práce: Gondek, Denis
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Machek, Martin
Oponenti práce: Řehák, Ivo
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaobírá specifikami v marketingové činnosti velkoobchodů v České republice a v zahraničí a zároveň zhodnocením vybrané velkoobchodní společnosti podnikající v sektoru stavebnictví se zaměřením se na současné marketingové trendy B2B prostředí. První část práce se soustředí na teoretické vymezení specifik a marketingových trendů velkoobchodů v zahraničí a zároveň v České republice na základě provedené rešerše zahraniční a české literatury a výzkumů. Druhá část diplomové práce je věnovaná analýze českého a slovenského stavebního trhu. Tato analýza je zrealizovaná na základě kvantitativního výzkumu, jehož otázky jsou koncipovány z literární rešerše zpracované v první části práce. Následně je představena velkoobchodní společnost HASOFT – VELKOOBCHOD, s. r. o. a její působení v podmínkách českého a slovenského stavebního trhu. V rámci této části je také zanalyzovaná její marketingová a prodejní činnost z hlediska zaměření se na současné marketingové trendy B2B prostředí. Analýza je uskutečněná prostřednictvím získaných dat z osobních rozhovorů s klíčovými zaměstnanci společnosti. Cílem diplomové práce je na základě získaných poznatků a analýz současného nastavení českého i slovenského trhu společně s marketingovou a prodejní činností vybrané společnosti, navrhnout její marketingovou optimalizaci a zároveň přinést návrhy na její zlepšení.
Klíčová slova: moderní B2B zákazník; osobní prodej; stavebnictví; obsahový marketing; B2B marketing

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 7. 2019
Datum podání práce: 12. 5. 2020
Datum obhajoby: 3. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70200/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: