Finanční analýza podniku Moduly a. s

Název práce: Finanční analýza podniku Moduly a. s
Autor(ka) práce: Tlachová, Tereza
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Horák, Petr
Oponenti práce: Šefrnová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti Moduly a.s. v letech 2014-2018. Cílem je rozbor a zhodnocení finančního zdraví podniku.Podnik byl podroben tradičním metodám finanční analýzy, na jejichž základě byl hodnocen zvlášť, ale i v porovnání s konkurenty ze stejné oblasti podnikání. Pomocí těchto metod bylo vyhodnoceno celkové zdraví podniku, které se ukázalo být nadprůměrné. Stejně pozitivních výsledků firma dosahuje i v rámci bonitních a bankrotních modelů. Proto můžeme předpokládat, že firma i nadále bude působit na trhu a oproti konkurentům má i větší šanci na překonání nastalé koronavirové krize.
Klíčová slova: poměrové ukazatele; bonitní modely; horizontální analýza; finanční analýza; vertikální analýza; bankrotní modely; mezipodnikové srovnání; Moduly a.s.
Název práce: Financial analysis of the company Moduly a.s
Autor(ka) práce: Tlachová, Tereza
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Horák, Petr
Oponenti práce: Šefrnová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis focuses on the financial analysis of the company Moduly a.s. in 2014-2018. The aim is to analyze and evaluate the financial health of the company.The company was subjected to traditional methods of financial analysis, on the basis of which it was evaluated separately, but also in comparison with competitors from the same area of business. Using these methods, the overall health of the company was evaluated, which turned out to be above average. The company achieves equally positive results within credit and bankruptcy models. Therefore, we can assume that the company will continue to operate in the market and, compared to competitors, has a better chance of overcoming the coronavirus crisis.
Klíčová slova: ratios; credit models; intercompany comparison; Moduly a.s.; financial analysis; bancruptcy models; vertical analysis; horizontal analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 2. 2020
Datum podání práce: 14. 5. 2020
Datum obhajoby: 29. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72722/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: