Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku

Název práce: Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku
Autor(ka) práce: Svatová, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Rýdlová, Barbora
Oponenti práce: Jablonský, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je zkoumat vztah mezi optimalizací pracovního kapitálu a hodnotou podniku. Teoretická část diplomové práce se skládá z rešerše studií zabývajících se vztahem mezi pracovním kapitálem a hodnotou podniku. Praktickou část diplomové práce tvoří propočet ocenění vybraného podniku po optimalizaci pracovního kapitálu ve dvou variantách. Jako výchozí ocenění bylo zvoleno ocenění podniku Dr. Oetker, v rámci kterého byla stanovena tržní hodnota podniku k 1.1.2018. Důležitou částí této diplomové práce je stanovení prognózy pracovního kapitálu podniku, která bude založena na optimalizovaném pracovním kapitálu. V poslední části práce je zpracováno ocenění podniku Dr. Oetker a je vyčíslena změna hodnoty podniku oproti výchozímu ocenění.
Klíčová slova: investice do pracovního kapitálu; hodnota podniku; optimalizace pracovního kapitálu; čistý pracovní kapitál; řízení pracovního kapitálu
Název práce: Effect of working capital optimisation on firm value
Autor(ka) práce: Svatová, Ivana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Rýdlová, Barbora
Oponenti práce: Jablonský, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to examine the relationship between working capital optimisation and the firm value. The theoretical part of the thesis consists of a review of studies on the relationship between working capital and firm value. The practical part of the thesis consists of business valuation of the selected company after working capital optimisation in two variants. A valuation of company Dr Oetker was chosen as the initial valuation and the market value of the company was already determined as of 1st January 2018. An important part of this thesis is to determine the company's working capital forecast, which will be based on optimised working capital. In the last part of the thesis, Dr. Oetker's valuation is calculated after working capital optimisation and the change in the firm's value from the initial valuation is quantified.
Klíčová slova: net working capital; working capital management; working capital investment; company value; working capital optimalization

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 11. 2019
Datum podání práce: 22. 5. 2020
Datum obhajoby: 2. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/71757/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: