Business analýza společnosti Mlékárna Kunín a.s

Název práce: Business analýza spoločnosti Mlékárna Kunín, a. s
Autor(ka) práce: Rumanová, Annamária
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Huňáček, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je overenie finančnej stability spoločnosti Mlékárna Kunín, a. s. v porovnaní s konkurenciou a s trendami na trhu v období 2014 - 2018. Súčasne sa práca zaoberá aj strategickou analýzou odvetvia, v ktorom spoločnosť podniká. Analýza bola uskutočnená na základe verejne dostupných informácii.Záverečná práca sa delí na dve časti. V prvej časti je predstavená spoločnosť Mlékárna Kunín, a. s. V druhej časti je charakterizované odvetvie a konkurencia. Mlékárna Kunín, a. s. je následne s nimi porovnávaná vo výpočtoch ukazovateľov finančnej analýzy. Súčasťou druhej časti je aj SWOT analýza. Práca je zakončená záverom, v ktorom sú zhrnuté výsledky z druhej časti a vyhodnotenie finančnej stability podniku. Možnými užívateľmi tejto analýzy sú bankové inštitúcie alebo potencionálni investori.
Klíčová slova: mliekarenské odvetvie; SWOT analýza; finančná analýza; strategická analýza
Název práce: Business analysis of the company Mlékárna Kunín, a. s
Autor(ka) práce: Rumanová, Annamária
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Huňáček, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is to verify financial stability of Mlékárna Kunín, a. s. in comparison to its competitors and market trends between 2014 and 2018. This thesis includes strategic analysis of the industry in which the company operates. The analysis was conducted based on publicly available information.The thesis is divided into two parts. The first part includes general information about Mlékárna Kunín, a. s. The second part includes characterization of the industry and company's competitors. Mlékárna Kunín, a. s. is then compared with them in the calculation of indicators of financial analysis. This part ends with a SWOT analysis. The thesis ends with a conclusion which summarizes the results of the second part and evaluation of the financial stability of the company. Possible users of the analysis include banking institutions or potential investors.
Klíčová slova: financial analysis; SWOT analysis; strategic analysis; dairy industry
Název práce: Business analýza společnosti Mlékárna Kunín a.s
Autor(ka) práce: Rumanová, Annamária
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Novák, Michal
Oponenti práce: Huňáček, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je ověření finanční stability společnosti Mlékárna Kunín, a. s. ve srovnání s konkurencí a s trendy na trhu v období 2014 - 2018. Současně se práce zabývá i strategickou analýzou odvětví, ve kterém společnost podniká. Analýza byla provedena na základě veřejně dostupných informací.Závěrečná práce se dělí na dvě části. V první části je představena společnost Mlékárna Kunín, a. s. V druhé části je charakterizováno odvětví a konkurence. Mlékárna Kunín, a. s. je následně s nimi srovnávaná ve výpočtech ukazatelů finanční analýzy. Součástí druhé části je i SWOT analýza. Práce je zakončena závěrem, ve kterém jsou shrnuty výsledky z druhé části a vyhodnocení finanční stability podniku. Možnými uživateli této analýzy jsou bankovní instituce nebo potenciální investoři.
Klíčová slova: mlékárenské odvětví; finanční analýza; SWOT analýza; strategická analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 7. 2019
Datum podání práce: 24. 5. 2020
Datum obhajoby: 16. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70173/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: