Finanční a strategická analýza vybraného podniku

Název práce: Finančná a strategická analýza vybraného podniku
Autor(ka) práce: Tarasovič, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Kubizňáková, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmetom diplomovej práce „Finančná a strategická analýza vybraného podniku“ je zostavenie komplexnej analýzy podniku z finančného a strategického hľadiska. Cieľom práce je na základe vykonania analýz vyhodnotiť finančné zdravie podniku, ako aj jeho celkovú pozíciu na trhu. V teoretickej časti je vymedzená problematika finančnej analýzy, priblíženie metód k jej vykonaniu ako aj metódy používané na zhodnotenie finančnej situácie. Neskôr je vymedzená strategická analýza, jej metódy a charakterizované prístupy pri strategickom riadení podniku. V praktickej časti práce je predstavený analyzovaný podnik a jeho konkurencia. Následne sú aplikované metódy z oboch analýz a na záver zhodnotenie aktuálnej situácie podniku na základe výstupov z vykonaných analýz.
Klíčová slova: finančná analýza; strategická analýza; SWOT analýza; pomerové ukazovatele; Porterova analýza piatich konkurenčných síl
Název práce: Financial and strategic analysis of a selected company
Autor(ka) práce: Tarasovič, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Kubizňáková, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The subject of the diploma thesis "Financial and strategic analysis of a selected company" is the compilation of a comprehensive analysis of the company from a financial and strategic point of view. The aim of the work is based on the analysis to evaluate the financial health of the company, as well as its overall position in the market. The theoretical part defines the issues of financial analysis, the approach to methods for its implementation as well as for the evaluation of the financial situation. Later, the strategic analysis, its methods and characterized approaches in the strategic management of the company are defined. The practical part of the work presents the analyzed company and its competitors. Subsequently, the methods from both analyzes are applied and finally the evaluation of the current situation of the company based on the outputs of the analyzes.
Klíčová slova: ratio indicators; financial analysis; strategic analysis; SWOT analysis; Porter’s five forces analysis
Název práce: Finanční a strategická analýza vybraného podniku
Autor(ka) práce: Tarasovič, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Kubizňáková, Lucie
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmětem diplomové práce "Finanční a strategická analýza vybraného podniku" je sestavení komplexní analýzy podniku z finančního a strategického hlediska. Cílem práce je na základě provedení analýz vyhodnotit finanční zdraví podniku, jakož i jeho celkovou pozici na trhu. V teoretické části je vymezena problematika finanční analýzy, přiblížení metod k jejímu provedení i metody používané na zhodnocení finanční situace. Později je vymezena strategická analýza, její metody a charakterizovány přístupy při strategickém řízení podniku. V praktické části práce je představen analyzován podnik a jeho konkurence. Následně jsou aplikovány metody z obou analýz a na závěr zhodnocení aktuální situace podniku na základě výstupů z provedených analýz.
Klíčová slova: SWOT analýza; finanční analýza; poměrové ukazatele; Porterova analýza pěti sil; strategická analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 11. 2019
Datum podání práce: 25. 5. 2020
Datum obhajoby: 18. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72796/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: