Finanční a strategická analýza vybraného podniku

Název práce: Finančná a strategická analýza vybraného podniku
Autor(ka) práce: Engler, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Ocilka, Roman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa venuje finančnej a strategickej analýze podniku NIKÉ, spol. s.r.o. v období medzi rokmi 2009 až 2018. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí a to na časť metodickú a praktickú časť. V prvej časti vymedzím význam finančnej analýzy vysvetlím pre koho je určená a taktiež popíšem ukazovatele s ktorými pracujem v ďalšej časti práce.V nasledujúcej kapitole mojej diplomovej práce sa v úvodnej časti venujem absolútnym ukazovateľom a to horizontálnej a vertikálnej analýze finančných výkazov. U pomerových ukazovateľov bankrotových a bonitných modelov nepracujem len so spoločnosťou NIKÉ, spol. s.r.o. ale výsledky porovnávam aj s jej hlavným konkurentom – spoločnosťou Fortuna SK, a.s. Praktická časť je zakončená strategickými analýzami v podobe SWOT, PEST a Porterovej analýzy.
Klíčová slova: Rentabilita; Finančná analýza; Niké; SWOT analýza
Název práce: Financial and strategic analysis of a selected company
Autor(ka) práce: Engler, Peter
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Ocilka, Roman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis is focused on financial and strategic analysis of Footshop s.r.o. for the period from 2014 to 2018. I divided the work into two parts, namely methodical and practical. In the first part, I define the importance of financial analysis, for whom it is prepared and what is its practical use. At first I analyze the meaning of absolute indicators - in horizontal and vertical analysis and then I focus on ratio indicators, bankruptcy and creditworthy models. In conclusion of methodical part, I devote my attention to strategic analysis.In the practical part, I apply the data from the financial statements to the individual indicators, with the outputs being compared with a competing company. The last part of the thesis includes strategic analysis, which consists of analysis of internal and external sources, PEST analysis, Porter's 5 forces model and SWOT analysis.
Klíčová slova: Rentability; SWOT analysis; Financial analysis; Niké
Název práce: Finanční a strategická analýza vybraného podniku
Autor(ka) práce: Engler, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Staňková, Anna
Oponenti práce: Ocilka, Roman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se věnuje finanční a strategické analýze podniku NIKÉ, spol. s.r.o. v období mezi lety 2009 až 2018. Práce je rozdělená do dvou hlavních částí a to na část metodickou a část praktickou. V první části vymezím význam finanční analýzy, vysvětlím pro koho je určena a taktéž popíšu ukazovatele se kterými pracuji v další části práce.V následující kapitole mé diplomové práce se v úvodní části věnuji absolutním ukazatelům a to horizontální a vertikální analýze finančních výkazů. U poměrových ukazatelů, bankrotních a bonitních modelů nepracuji jen se společností NIKÉ, spol. s.r.o., ale výsledky jsou taky porovnávány i s její hlavním konkurentem – společností Fortuna SK, a.s. Praktická část je zakončena strategickými analýzami v podobě SWOT, PEST a Porterovej analýzy.
Klíčová slova: Niké; SWOT analýza; Finanční analýza; Rentabilita

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 7. 2019
Datum podání práce: 26. 5. 2020
Datum obhajoby: 18. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70750/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: