Prodej a vklad obchodního závodu v České republice

Název práce: Prodej a vklad obchodního závodu v České republice
Autor(ka) práce: Černohlávková, Pavla
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Randáková, Monika
Oponenti práce: Svoboda, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá prodejem a vkladem obchodního závodu. Nejprve vymezuje pojem obchodní závod. Detailně popisuje prodej a vklad obchodního závodu v České republice v obecné rovině z pohledu zúčastněných stran. U prodeje se jedná o prodávajícího a kupujícího. U vkladu se jedná o vkladatele a nabyvatele. Uvádí nejen účetní, ale i daňové souvislosti. Přibližuje problematiku závislých subjektů a vybraných aspektů insolvenčního řízení týkajících se prodeje či vkladu obchodního závodu v rámci tohoto procesu. Hlavní poznatky z teoretické části shrnuje v tabulkách. V praktické části přibližuje prodej obchodního závodu v rámci insolvenčního řízení na příkladu z praxe. Jsou použity pouze veřejně dostupné informace, které se ukázaly jako nedostačující pro získání kompletního obrazu o proběhlé transakci.
Klíčová slova: obchodní závod; závislé subjekty; insolvenční řízení; prodej obchodního závodu; vklad obchodního závodu
Název práce: Sale and deposit of a commercial establishment in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Černohlávková, Pavla
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Randáková, Monika
Oponenti práce: Svoboda, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This diploma thesis deals with a sale and a deposit of a commercial establishment. Firstly, the term “commercial establishment” is defined, followed by a thorough explanation of its sale as well as its deposit in terms of Czech legislation. The theoretical part contains perspectives of all involved parties; purchasers’ and sellers’ perspectives regarding a purchase of a commercial establishment, and depositors’ and acquirers’ perspective regarding a deposit of a commercial establishment. The thesis aspires to elaborate both accounting and tax context. In addition, it examines various aspects connected with related parties and insolvency procedures. Main findings of the theoretical part are summarized in three tables. In the practical part a real case of a sale of a commercial establishment as part of an insolvency procedure is analysed. Only publicly available information is used which proves to be insufficient for achieving a complete interpretation of the transaction process.
Klíčová slova: sale of a commercial establishment; commercial establishment; deposit of a commercial establishment; related parties; insolvency procedure

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 12. 2018
Datum podání práce: 26. 5. 2020
Datum obhajoby: 18. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68028/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: