Analýza vybrané investiční příležitosti do podniku v oblasti potravinářství

Název práce: Analýza vybranej investičnej príležitosti podniku v odvetví potravinárstvo
Autor(ka) práce: Sabo, Marian
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Lukáč, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je stanoviť hodnotu podniku s ohľadom na možnosť podnik predať potencionálnemu investorovi. Predchádzať tomu bude vykonanie detailnej finančnej analýzy. Následne je cieľom stanoviť opatrenia na zlepšenie finančnej situácie do budúcna. Stanovený cieľ je možné dosiahnúť len na základe aplikovania vhodných metód finančnej analýzy. Predovšetkým sa zameriame na aplikáciu pomerových finančných ukazovateľov ako sú ukazovatele likvidity, ukazovatele aktivity, ukazovatele rentability a ukazovatele zalženosti. Rovnako sa budeme venovať porovnaniu dosiahnutých hodnôt pomerových ukazovateľov s priemernými hodnotami podnikov v tomto odvetví. Budeme sa zaoberať aj modelmi hodnotenia podniku v budúcnosti, ktoré nazývame bankrotné a bonitné. Výsledkom diplmovej práce bude stanovenie hodnoty všeobecnej hodnoty podniku prostredníctvom statických a dynamických metód.
Klíčová slova: Finančná analýza; finančná výkonnosť; pomerové ukazovatele; ohodnocovanie podniku
Název práce: Analýza vybrané investiční příležitosti do podniku v oblasti potravinářství
Autor(ka) práce: Sabo, Marian
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Lukáč, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu podniku s ohledem na možnost podnik prodat potencionálnímu investorovi. Předcházet tomu bude provedení detailní finanční analýzy. Následně je cílem stanovit opatření ke zlepšení finanční situace do budoucna. Stanovený cíl je možné dosáhnout pouze na základě aplikování vhodných metod finanční analýzy. Především se zaměříme na aplikaci poměrových finančních ukazatelů jako jsou ukazatele likvidity, ukazatele aktivity, ukazatele rentability a ukazatele zalženosti. Rovněž se budeme věnovat srovnání dosažených hodnot poměrových ukazatelů s průměrnými hodnotami podniků v tomto odvětví. Budeme se zabývat i modely hodnocení podniku v budoucnosti, které nazýváme bankrotní a bonitní. Výsledkem diplmovej práce bude stanovení hodnoty všeobecné hodnoty podniku prostřednictvím statických a dynamických metod.
Klíčová slova: poměrové ukazatele; ohodnocování podniku; finanční analýza; finanční výkonnost
Název práce: Analysis of selected investment opportunity of the company in the food industry
Autor(ka) práce: Sabo, Marian
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Lukáč, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to determine the value of the company with regard to the possibility of selling the company to a potential investor. This will be preceded by a detailed financial analysis. Subsequently, the aim is to set out measures to improve the financial situation in the future. The set goal can be achieved only on the basis of the application of appropriate methods of financial analysis. In particular, we will focus on the application of ratio financial indicators such as liquidity indicators, activity indicators, profitability indicators and indebtedness indicators. We will also compare the achieved values of ratios with the average values of companies in this sector. We will also deal with models of company evaluation in the future, which we call bankrupt and creditworthy. The result of the diploma work will be the determination of the value of the general value of the company through static and dynamic methods.
Klíčová slova: financial indicator; Financial analysis; financial performance; value of the company

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra měnové teorie a politiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 3. 2020
Datum podání práce: 1. 6. 2020
Datum obhajoby: 23. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73071/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: