Podmínky pro vinařskou turistiku v podoblasti Mikulovská

Název práce: Podmínky pro vinařskou turistiku v podoblasti Mikulovská
Autor(ka) práce: Hrodková, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Štemberk, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem předložené bakalářské práce je charakterizovat základní rysy vinařské turistiky a zároveň zhodnotit vinařské obce Mikulov, Valtice, Pavlov, co se týče ubytovacích a stravovacích služeb, dopravy, památek a turistických cílů a služeb spojených s vinařskou turistikou. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se práce zabývá venkovským cestovním ruchem, historií vinařství, procesem výroby vína, vinařskými oblastmi a podoblastmi v České republice. Na konci této části je představena podoblast Mikulovská. Praktická část se zabývá zhodnocením vinařských obcí Mikulov, Valtice a Pavlov. V této části proběhne zmapování webových stránek zmíněných vinařských obcí a na jeho základě budou posouzeny nabízené služby pro turisty. Zda jsou tyto služby dostačující, či nikoli.
Klíčová slova: venkovský cestovní ruch; vinařská turistika; vinařství
Název práce: Requirements for the development of wine tourism in the Mikulovská subregion
Autor(ka) práce: Hrodková, Jana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Štemberk, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis aims to characterize the basic features of wine tourism as well as to examine in detail the wine villages Mikulov, Valtice and Pavlov – accommodation establishments, restaurant services, transportation, historical monuments, and services related to wine tourism. The bachelor thesis is divided into two parts. The theoretical part consists of chapters devoted to rural tourism, history of wine, wine making process, wine regions and subregions in the Czech Republic. At the end of this part, the Mikulovská subregion is introduced. The practical part examines in detail the wine villages Mikulov, Valtice and Pavlov. The websites of these wine villages are analysed in order to evaluate the services offered to tourists. Whether they are sufficient or not.
Klíčová slova: rural tourism; wine tourism; winery

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2019
Datum podání práce: 26. 6. 2020
Datum obhajoby: 9. 9. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70827/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: